• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Dansk millionsalg fik “wake up-call” i Horsens

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Et trænerskifte i AC Horsens gav Casper Tengstedt et voldsomt "wake up-call", som har betydet meget for hans efterfølgende udvikling.

Af Victor Risager

Tidligere på ugen blev Casper Tengstedt solgt fra AC Horsens til Rosenborg BK i en milliontransfer, men for den danske U21-landsholdsspiller har vejen til toppen ikke været helt snorlige.

I et interview med Adresseavisen peger Tengstedt imidlertid på et vendepunkt i karrieren: Da Jens Berthel Askou i foråret 2021 overtog trænerposten i AC Horsens. 

Casper Tengstedt var kommet til AC Horsens fra FC Midtjylland på en lejeaftale et halvt år forinden, og han havde fået godt med spilletid i sin første halvsæson hos Den Gule Fare. Sådan fortsatte det ikke under Jens Berthel Askou, hvor den unge angriber i alt fik tre minutters spilletid i forårets første seks kampe.

- Da han kom, troede han ikke helt på mig. Han var hård ved mig og mente, at jeg skulle give mere, husker Casper Tengstedt i interviewet med Adresseavisen og tilføjer:

- Det var et "wake up call". Men han fik det bedste frem i mig og har betydet meget for mig, og at jeg er her i dag.

Trods den sparsomme spilletid i den første tid under Jens Berthel Askou, valgte AC Horsens i sommeren 2021 at købe Casper Tengstedt fra FC Midtjylland. Og det var en god idé, for i sidste sæson scorede den unge angriber hele 15 kasser på 26 kampe i 1. division og spillede en nøglerolle i oprykningen til Superligaen.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.