• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Dansk stjerne drømmer om at vende hjem

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erik Sviatchenko nyder stor succes i Houston Dynamo FC, men han drømmer om at vende retur til FC Midtjylland en dag og slå en ganske særlig rekord.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I nyere tid kan du næsten ikke sig FC Midtjylland uden også at sige Erik Sviatchenko.

255 Superliga-kampe, tre danske mesterskaber og to pokaltitler har forsvarsspilleren været med til at vinde med hjerteklubben. I marts 2023 stoppede ægteskabet for en stund, da Erik Sviatchenko takkede ja til et eventyr i USA.

Houston Dynamo FC købte ham fri og udstyrede ham med en toårig aftale med option på yderligere et år. Erik Sviatchenko har erobret en startplads fra første fløjt og onsdag vandt han pokalturneringen efter en 2-1-sejr over Inter Miami.

Men selvom alt kører for Erik Sviatchenko i USA, så banker hans hjerte fortsat for FC Midtjylland. Det fortæller forsvarsspilleren i et interview med Tipsbladet.

- Det er stadig min drøm, at jeg gerne vil hjem til FC Midtjylland. Lige nu ligger det ikke i kortene, at jeg skal hjem. Jeg har jo en kontrakt her, men jeg vil sindssygt gerne hjem og slå den der rekord for flest spillede kampe i FC Midtjylland. Det kunne være sjovt.

Erik Sviatchenko står noteret for 325 kampe i FC Midtjylland-trøjen og er kun overgået af Frank Kristensen med 352. En enkelt sæson i FC Midtjylland vil formentlig kunne sende rekorden fra angrebet og ned i forsvaret.

Artiklen fortsætter efter billedet...
Erik Sviatchenko har været med til at vinde stort set alt med FC Midtjylland. Her jubler han over Superliga-guldet sammen med Anders Dreyer i 2020 (Foto: Lars Rønbøg/Getty Images).

Fokus er dog lige nu på Houston Dynamo FC, som mangler fire runder af den regulære sæson, inden man håber på at spille slutspil. Men på trods af fokus på opgaverne i USA og stor tidsforskel, så prioriterer Erik Sviatchenko fortsat den danske liga.

- Jeg følger stadig med i FC Midtjylland og Superligaen. Mit hjerte ligger der, og jeg har jo brugt så mange timer der, så jeg ser så mange Superliga-kampe, jeg kan komme til. Jeg kan jo se, at FC Midtjylland forhåbentlig er lige ved at vende det, så det bliver ret afgørende mod FCK, siger han og fortsætter:

- Hvis man kunne vinde tre på stribe, ville det være en katapult fremad i noget bedre, for det har været lidt tungt. På den anden side er der de andre hold i Brøndby, FC Nordsjælland, AGF og Silkeborg, der bare buldrer derudaf. Det er en sjov Superliga lige nu.

Snakken om den danske Superliga får Erik Sviatchenko til at bevæge sig længere ned ad samme vej.

- Så er der ham der Alexander Lind. Det er fuldstændig vanvittigt, hvad han har gang i. Det havde man ikke lige regnet med. Det er fedt for ham og Superligaen, hvis de kan få en målsluger, som mange gerne vil have.

Ja, Superligaens topscorer Alexander Lind har været som skudt ud af en kanon de seneste syv runder, hvor han har scoret ni mål. Erik Sviatchenko har også fart på i USA, hvor hans mandskab netop har vundet pokalfinalen.

Her kan du læse et stort interview med Erik Sviatchenko om pokalfejringen.