• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Dansk stjerneagent tilknytter FCK-angriber

Foto: Getty Images

FC Københavns unge angriber Noah Sahsah har skiftet til et agentur, som har deres spidskompetencer i udlandet.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Selvom FC Københavns holdkort er besat med profiler på stort set samtlige positioner, så er det også en del af klubbens strategi at få spillere op fra egne rækker.

Her er Victor Kristiansen, Elias Jelert og William Clem de senere år braget ind på den helt store scene, og nu er blandt andre Oscar Højlund på vej. Noah Sahsah har også stået på spring i lang tid, men vejen til de offensive positioner på førsteholdet er bare lang.

Den offensive linje er både milliontung og stjernespækket med Elias Achouri, Mohamed Elyounoussi, Jordan Larsson og Andreas Cornelius blandt de mest prominente navne.

Derfor kan man ikke fortænke Noah Sahsah i at tænke, at vejen til sit seniorgennembrud går igennem et lejeophold.

Tipsbladet kunne denne sommer fortælle, at der var massiv interesse for den vævre angriber. Her var det særligt et lejeophold, som var på tale, men i sidste ende blev han i FC København, hvor han nu viser sig frem på U19-holdet og i Youth League.

Men noget kunne tyde på, at den 18-åriges dage på U19-holdet er ved at være talte. Han har nemlig skiftet agent fra NextPro til det danske agentur Beckster International.

- Indtil videre har vi snakket med Noah, men endnu ikke FCK, så lige nu gør vi os ikke de store overvejelser. Normalt når man laver et skifte af agentur, så er det for at finde en anden profil, og der er udlandet vores spidskompetence, lyder det i et skriftligt svar fra Sune Futtrup om tilgangen af Noah Sahsah.

I sommer var der også interesse fra blandt andet Holland, Belgien, Italien og England, og det kunne godt være, at det i højere grad er her, at Noah Sahsah og hans nye agentur kigger i retning af.

Noah Sahsah er blevet 18 år og nærmer sig dermed en alder, hvor han gerne skulle begynde at snuse til førsteholdsfodbold. Og det var blandt andet derfor, at man kiggede i retning af et lejeophold denne sommer.

- Jeg forsøgte at komme ind på noget seniorfodbold, og det lykkedes ikke. Sådan er det. Nu spiller jeg her, i Youth League, og det kan jeg ikke takke nej til. Der var lidt forskellige snakke med klubben, hvor vi blev enige om, at jeg skulle have noget seniorfodbold som erfaring, og det var nok et lejeophold, sagde angriberen for nyligt til Tipsbladet.

Han fortalte også, at både AGF og Silkeborg IF ringede en klokke hos ham, men spørgsmålet er, om de også er på banen igen til januar, hvor der godt kunne ske noget omkring den vævre FCK-spiller.

- Det må vi se til den tid. Det kan jeg ikke sige nu, men der kan ske meget. Man ved aldrig, hvad der sker på førsteholdet i FCK. Lige pludselig er man oppe, så er man nede. Man ved det ikke helt, så det må vi tage til den tid.

Noah Sahsah har endnu sin Superliga-debut til gode, mens han har fået to indskiftninger i henholdsvis pokalturneringen og Conference League. Han har tidligere i et stort interview med Tipsbladet slået fast, at han drømmer om at slå igennem i FC København.

Det kan du læse her.