Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-stortalent forsøgte at komme til AGF og SIF

Noah Sahsah kunne være endt i enten AGF eller Silkeborg i sommerens transfervindue, men desværre for ham og klubberne blev det ikke til noget.

Tipsbladet i Istanbul

FC Københavns unge talenter fik onsdag en fremragende start på Youth League-gruppespillet, da man udraderede Galatasaray med hele 5-1 i Istanbul. 

En af de spillere, som virkelig gjorde en forskel, var kaptajnen Noah Sahsah, der brillerede fra sin position som venstre wing. Den tekniske kantspiller viste ofte prøver på sit store talent ved blandt andet at komme på måltavlen, og selv om ikke alt lykkedes, så var han en evig kilde til uro.

Det må have været et kønt syn for klubbens sportsdirektør Peter Christiansen, der kunne betragte Sahsahs brandkamp fra tilskuerpladserne. Men et er at præstere på ungdomsniveau. Det har Sahsah gjort længe for FC København. Noget andet er at præstere på seniorniveau, og her kan vejen i FCK virke meget lang.

Det lader Sahsah også til at synes, for han og klubben arbejdede på at sende ham videre i sommer. Det fortæller han til Tipsbladet i Istanbul. 

- Jeg forsøgte at komme ind på noget seniorfodbold, og det lykkedes ikke. Sådan er det. Nu spiller jeg her, i Youth League, og det kan jeg ikke takke nej til. 

- Der var lidt forskellige snakke med klubben, hvor vi blev enige om, at jeg skulle have noget seniorfodbold som erfaring, og det var nok et lejeophold.

Tipsbladet har tidligere beskrevet, at interessen for Sahsah var stor i det netop ovenstående transfervindue. Derudover har der været lidt spekulationer, om klubberne AGF og Silkeborg IF var nogle af de interesserede klubber.

Og da Sahsah konkret bliver spurgt ind til de to klubber, så efterlader han ingen tvivl om, at de var inde i billedet.

Ringer AGF og Silkeborg en klokke?

- Ja, det gør det. Det er fede klubber, og jeg ville have noget seniorfodbold og finde noget, der passer godt til mit niveau, og det prøvede vi, men det lykkedes ikke i denne omgang, desværre.

De var interesseret i at kunne få en aftale med dig?

Ja, det går jeg ud fra, fastslår han.

Måden Sahsah beskriver det fejlslagne skifte på, antyder klart, at han havde håbet på at tage afsted. Men han slår fast, at han ikke er skuffet, og at han "lever" i det. 

Derfor er det nærliggende at høre, om planen er et midlertidigt FCK-exit til januar, når transfervinduet åbner igen.

- Det må vi se til den tid. Det kan jeg ikke sige nu, men der kan ske meget. Man ved aldrig, hvad der sker på førsteholdet i FCK. Lige pludselig er man oppe, så er man nede. Man ved det ikke helt, så det må vi tage til den tid.

Fortsætter han de takter, som han onsdag viste mod Galatasarays største talenter, så vil der utvivlsomt igen være Superliga-klubber, der er på radaren. 

18-årige Sahsah står noteret for to førsteholdskampe for FC København.