Benelux

Dansk teenager bomber hollandsk klub til sejr

19-årige Mika Biereth scorede to gange som indskifter og sørgede for, at Waalwijk slog Groningen 3-2.

Den danske angriber Mika Biereth gjorde fredag forskellen for Waalwijk i den hollandske Æresdivision.

To gange scorede den 19-årige dansker, da Waalwijk på udebane slog Groningen med 3-2.

Biereth kom på banen otte minutter efter pausen ved stillingen 1-1, og der gik ikke lang tid, før han havde sendt gæsterne i front.

Teenageren opsnappede en tilfældig bold på kanten af straffesparksfeltet, og fik bugseret den forbi Groningens målmand til 2-1.

Et kvarter senere fik hjemmeholdet udlignet til 2-2, men Biereth var langt fra færdig.

Fem minutter efter udligningen blev der slået en lang bold fremad, og danskeren tæmmede bolden og trak forbi hjemmeholdets keeper i samme bevægelse, inden han lagde bolden i mål til 3-2.

Forud for fredagens kamp havde Mika Biereth blot været på banen i to kampe for Waalwijk i sammenlagt 25 minutter. Det var heller aldrig blevet til en officiel scoring på seniorniveau i Holland.

Danskeren er født i London, men har en dansk far. Han er ejet af Arsenal, men blev i sommer udlejet til Waalwijk for en enkelt sæson.

I 2021 fik Biereth debut på det danske U19-landshold, hvor det indtil videre er blevet til fem kampe.