• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

David Nielsen om sølvmedaljerne: Skal vinde resten af kampene

Foto: Getty Images

Der skal meget til, før AGF vinder sølvmedaljerne, slår David Nielsen fast.

Af Mads Bye Marboe

I søndagens sene Superliga-kamp bragede AGF og FC København sammen på Ceres Park.

Længe lignede det, at opgøret skulle slutte uden vinder, men så tabte Kalle Johnsson bolden ind i eget net, og det betød, at AGF kunne besejre københavnerne for første gang i 11 år.

Cheftræner David Nielsen var efterfølgende meget tilfreds med, hvad han så fra sine spillere.

- Jeg er selvfølgelig glad for sejren, det er én ting. Men jeg er mere glad for vores præstation. Den aggressivitet og den samlede enhed, som FCK møder i dag, er meget, meget stærk, og det gør, at vi vinder fodboldkampen. Så ved jeg godt, at vores mål er en fejl af deres målmand, men vi har nogle muligheder for at score, også i angrebet før, og jeg er helt sikker på, at vi vinder skudstatistikken.

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da AGF fik besøg af FCK

- Vi er i det hele taget farlige mod dem hele vejen igennem, så vi er selvfølgelig glade for en sejr, og det var dejligt at fejre det med resten af byen og resten af stadion, fortæller han til TV3 Sport.

AGF har nu fire point op til FCK på andenpladsen. Med fem kampe tilbage af sæsonen vurderer David Nielsen, at det vil kræve fem sejre, hvis man skal overhale de forsvarende mestre.

- Det var klart, at hvis vi skulle gøre os forhåbninger om at lave et eller andet vildt angreb på de der sølvmedaljer, skulle vi vinde i dag. Nu har vi gjort det. Vi skal vinde resten af vores kampe uanset hvad, så vi fokuserer på én kamp ad gangen, og det er det, det handler om. Vi har nok med at ramme topniveauet hver gang.

- Nu skal vi allerede på torsdag til Aalborg igen, og der har vi ikke kunnet spillet de sidste par gange. Det er vigtigt, at vi gør det, men det er selvfølgelig en kæmpes sejr for os i dag, og det var dejligt at få slået FC Købehavn. Men måden vi gjorde det på, er det, jeg er mest tilfreds med.

Læs også:AGF sejrer i intenst topbrag efter målmandsdrop

Frederik Tingager var blandt de bedste på banen, og han har imponeret sin træner hele foråret.

- Nu har alle andre spillere fået ros hele tiden. Nu er vi også nødt til at snakke om, at Tingager måske har været en af de bedste spillere i Superligaen i det her forår eller tiden efter pausen. Den præstation, han leverer i dag, er helt, helt enestående.

AGF møder AaB torsdag klokken 18.00.

Læs også:AaB satser på 4000 tilskuere til kommende kamp

Læs også:Bedst og værst: Ceres Park piftede Stage ud

Læs også:Højer efter AGF-triumf: Vi er vel blandt de bedste

Superliga

Mere Superliga

Fokus