Superliga

DBU: Det er klubbernes egne regler

DBU accepterer Brøndbys anke men understreger, at det er klubbernes eget ønske, at reglen om objektivt udebaneansvar blev vedtaget.

Brøndby ankede torsdag sagen omkring balladen i Parken fra september 2010 til Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg, der er idrættens Højesteret.

Brøndby betragter reglerne omkring 'objektivt udebaneansvar' som værende for uklare og søger derfor gennem anken at få reglerne lavet om.

Brøndby mener ikke, at udebane-klubber kan tildeles det fulde ansvar for, at der opstår ballade, når blandt andet billetsalg, kropsvisiteringer og kontrollør-ansvaret stadig til dels håndhæves af hjemmeholdet.

LÆS OGSÅ: Brøndby angriber reglerne

Hos DBU anerkender man Brøndbys mulighed for at føre sagen videre til Danmarks Idræts Forbund men henviser til, at reglerne er blevet til på baggrund af de danske klubbers egne ønsker.

- Jeg synes, at fodboldens sager skal afgøres og anerkendes af fodboldens egne retslige instanser. Jeg mener ikke, at denne sag fortjener andet. Vi skal gerne kunne klare vores egne problemer, siger leder af DBU Turneringer Peter Ebbesen til tipsbladet.dk

- Reglerne omkring Objektivt udebaneansvar er i princippet en mangeårig regel fra UEFA, som vi har taget til os på baggrund af klubbernes egne ønsker. Derfor er det heller ikke nogen ny regel for Brøndby eller andre klubber.

Forslaget til reglerne omkring objektivt udebaneansvar er blevet bragt for DBU's bestyrelse af Udvalg for Professionel Fodbold, hvor flere medlemmer er valgt af klubberne selv. Blandt andet sidder FCN-formand Allan K. Petersen med i udvalget.

LÆS OGSÅ: Brøndby kæmper videre i bøllesag

Hvis Brøndby får medhold i deres anke, må DBU betale de penge tilbage, som der i den aktuelle sæson er blevet kradset ind via bøder til klubberne.

- Hvis det sker, må vi erkende, at vi står med nogle regler, der ikke virker, og så har vi nogle penge at betale tilbage, siger Peter Ebbesen.

DBU-lederen afslører dog, at der under alle omstændigheder kan være justeringer af regler på vej.

- Udvalget for Professionel Fodbold overvejer på baggrund af sagen fra Parken at forslå regelændringer, der netop vil give udebane-klubberne mere ansvar for blandt andet billetsalget og kontrol ved indgangen til stadion, siger Peter Ebbesen.

Brøndby har anket sagen på baggrund af opfordring fra klubbens advokater.