• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

DBU går ind i Kasper Kusk-sagen

DBU går ind i Kasper Kusk-sagen
Illustration

AaB har klaget til DBU oven på Brøndbys henvendelse til Kasper Kusk. Brøndby har indtil 30. januar til at give sin version af forløbet. 

Af Martin Davidsen

Det danske fodboldforbund DBU går nu ind i sagen om Brøndbys henvendelse til Kasper Kusk. 

I en kortfattet besked på Twitter, skriver DBU således:

- Disciplinærsag mod Brøndby efter klage fra AaB med påstand om overtrædelse af Cirkulære 79.

Mere information om den konkrete sag har forbundet ikke meddelt, men det henviser altså til unionens Cirkulære 79.

I DBU’s cirkulære nummer 79 om ”danske regler for overgangsperioder, økonomisk kompensation for træning og udvikling og fordeling af solidaritetsbetaling” henviser unionen til et FIFA-regulativ om kontakt mellem klubber og spillere:- Hvis en klub har intentioner om at skrive kontrakt med en kontraktspiller, skal den informere hans nuværende klub på skrift, før den indleder forhandlinger med denne spiller. En kontraktspiller er kun fri til at skrive kontrakt med en anden klub, hvis hans kontrakt med hans nuværende klub er udløbet eller udløber inden for seks måneder. Ethvert brud på denne provision skal være genstand for passende sanktioner, lyder det. 


Sagen om Kasper Kusk er kommet frem efter, at Brøndbys sportschef Per Rud tidligere har udtalt, at man har forhørt sig hos Kasper Kusks agent om muligheden for at tilknytte spilleren. Kusk har imidlertid afvist at spille for Brøndby, men AaB’s sportschef Allan Gaarde reageret på Brøndbys henvendelse, netop fordi han mener, der kan være tale om et lovbrud. 

AaB har nu klaget officielt til DBU, og det kan Brøndby altså blive straffet for. Brøndby har nu indtil 30. januar til at redegøre for sit syn på sagen. Der er endnu ikke kommet en præcis melding om den potentielle strafferamme for et eventuelt lovbrud, men den skal findes inden for DBU's lover og regler i paragrag 30 om sanktioner. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.