• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

De bruger U21-spillere mindst i Superligaen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Nordsjælland bruger U21-spillere mest, men hvem bruger dem mindst? En ny undersøgelse viser, hvor meget Superliga-klubberne bruger spillere under 21 år.

Af Victor Risager

Det kommer nok ikke som den store overraskelse for folk, der følger dansk fodbold, at FC Nordsjælland har givet mest spilletid til spillere under 21 år i Superligaens grundspil i denne sæson.

Således er hele 48,9 procent af spilleminutterne gået til U21-spillere, hvor spillere som 19-årige Kamaldeen Sulemana og 16-årige Andreas Schjelderup er nogle af de største talenter og har spillet store roller. 

Det viser en ny undersøgelse fra CIES Football Observatory, der klassificerer en U21-spiller som en spiller, der ikke var fyldt 21 år på kampdagen. 

I den anden ende af Superligaen finder man så OB. Kun to procent af deres spilleminutter er gået til U21-spillere, viser undersøgelsen, og det er “dårligst” af de klubberne i den bedste danske række.

I sidste sæson gav fynboerne ellers godt med spilletid til den nu 20-årige angriber Max Fenger, men i denne sæson har han oftest siddet på bænken i Superliga-klubben. 

Heller ikke SønderjyskE, Randers FC, FC Midtjylland, FC København og AC Horsens har givet meget spilletid til spillere under 21 år. De kommer i hvert fald ikke over ti procent i kategorien ifølge CIES’ undersøgelse.

Herunder kan du se hele listen over, hvor mange procent af spilletiden gives til spillere under 21 i de danske Superliga-klubber:

1. FC Nordsjælland, 48,9 procent
2. Brøndby IF, 18,8 procent
3. AGF, 14,9 procent
4. AaB, 14,3 procent
5. Lyngby BK, 14,1 procent
6. Vejle Boldklub, 12,8 procent
7. AC Horsens, 9,1 procent
8. FC København, 8,7 procent
9. FC Midtjylland, 5,7 procent
10. Randers FC, 4,1 procent
11. SønderjyskE, 3,2 procent
12. OB, 2,0 procent

For nylig lavede CIES også en liste over verdens mest lovende spillere, og her var flere Superliga-spillere med. Læs mere om det her.