• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Dem skal Bardghji slå: Superligaens dyreste drenge

Foto: Getty Images

Der er rift om teenagere fra Superligaen, og Roony Bardghji kunne blive en af de næste, der ryger afsted. Tipsbladet har set nærmere på Superligaens største salg af teenagere.

Af Troels Bager Thøgersen

Udenlandske klubber er glade for at købe unge spillere, ikke mindst i Danmark.

Faktisk er de store klubber i udlandet så glade for helt unge Superliga-spillere, at seks af de syv største salg af teenagere er sket siden begyndelsen af sommer-transfervinduet i 2021.

Roony Bardghji kan blive den næste dyre spiller, efter en række klubber fra Premier League og med fast adresse i Champions League er blevet sat i forbindelse med FC Københavns stjernefrø, der onsdag i denne uge fyldte 18 år.

Læs også Tipsbladets artikel om, hvor dyr Roony Bardghji kan ende med at blive

Men hvad kendetegner de helt unge spillere, der er kommet afsted fra Superligaen for store millionbeløb?

Det har vi set nærmere på her.

De dyre drenge
Det er nogle dyre spillere, der er blevet sendt afsted fra Superligaen til udlandet i de seneste år, og appetitten på de helt unge spillere er stor.

Ernest Nuamah satte i sommer en rekord, Roony Bardghji måske/måske ikke kan komme i nærheden af.

Den unge svensker har til sammenligning med spillerne på denne liste spillet 47 ligakampe og scoret 12 mål for FC København.

Man kan naturligvis se det på fødselsattesten, men man kan også se trenden med at hente spillere tidligt på de relativt få Superliga-kampe, de dyre teenagere har spillet.

De dyre teenagere har ikke nået mere end det, der svarer til maksimalt halvanden sæsons spilletid, før de ryger afsted.

Kendetegn
Ousmane Diomande var undtagelsen, da han blev sendt direkte fra FC Midtjyllands U/19-hold til Mafra i Portugals næstbedste række, som FCM uformelt allerede indledte et samarbejde med i sommeren 2022, selvom købet først blev en realitet et år senere.

Her gjorde Diomande det så godt, at han blev solgt for et fyrsteligt beløb til Sporting, uden han nogensinde havde spillet en gældende førsteholdskamp for FC Midtjylland.

FC Nordsjællands Ernest Nuamah (til højre) blev i sommer både Superligaens dyreste teenager og dyreste spiller nogensinde.

Det er også interessant at bemærke, at fem af de syv dyreste teenagere er udenlandske spillere, der kom til deres Superliga-klub fra udlandet få år forinden.

Handel med og udvikling af udenlandske teenagere er blevet en stor forretning for de største Superliga-klubber, og i ly af Superligaen og al interessen der, løber der adskillige lovende teenagere rundt på U/17- og U/19-hold, der om et år eller to kan blive solgt dyrt, selvom vi i dag knapt nok kender dem.

Ud over teenagerne på denne liste er der et væld af spillere på 20-22 år, der er blevet solgt dyrt fra Superligaen, men som enten begyndte lidt senere i Superligaen end spillerne på ovenstående liste, eller havde brug for flere kampe for at bevise deres værd og udvikle sig til profiler.

Læs Tipsbladets artikel om eksperternes prissætning af Roony Bardghji her.