Video : Tipsbladet
Superliga

Derfor siger BIF-stjerne altid nej til landsholdet

Sean Klaiber bliver ofte udtaget til det surinamesiske landshold, men han vender altid tommelfingeren ned, og det er der en grund til.

BRØNDBY (Tipsbladet): Brøndby råder over en af ligaens bedste backs i Sean Klaiber, der ligeledes har massevis af erfaring fra FC Utrecht og AFC Ajax, men et kig på hans landsholdsprofil vækker undren. 

For selv om Klaiber i 2021 valgte at stille op for Surinam og ikke Holland, så er det "kun" blevet til tre landskampe frem til i dag. Det var alle sammen ved Gold Cup, der blev spillet i USA, men siden har Klaiber end ikke fået en eneste kamp for landsholdet. Dette selv om han oftest udtages, når Surinam skal i aktion. 

Jeg har min familie her, som jeg tager mig af, og jeg spiller fast her. De har brug for mig her, og det har de også derhenne, men de har andre spillere.

Sean Klaiber
Brøndby IF

Men der er en helt særlig grund til, at Sean Klaiber ikke har fået landsholdsminutter i snart tre år. I 2021 blev han ramt af en alvorlig korsbåndsskade i Ajax, og det er blandt andet noget, som fylder den dag i dag. 

- Jeg fik min ACL-skade i min anden sæson i Ajax. I Utrecht (efter Ajax-tiden, red.) tog jeg ikke afsted, fordi jeg spillede kampe, og jeg var ikke helt på toppen i mine bevægelser. Derfor tog jeg ikke afsted. Det er en lang rejse, der er virkelig varmt, og så spilles der på kunstgræs. Ville det være godt for min vej tilbage? Ellers havde jeg spillet langt mere for dem.

- Nu handler det om det samme. Hvis ikke jeg føler, at det er det rigtige, så tager jeg ikke afsted. Jeg har min familie her, som jeg tager mig af, og jeg spiller fast her. De har brug for mig her, og det har de også derhenne, men de har andre spillere, forklarer han. 

Foto: Alamy

Han bliver stadig udtaget, når Surinam skal spille, men får han bøder for afbud, så er de altså ved at løbe op i et stort beløb, for han tager ikke afsted. Han slår fast, at det ikke er en svær beslutning at sige nej til landsholdsfodbold, men der er en enkelt ting, som nager ham.

- Min far er fra Surinam og er født der. De har aldrig haft et godt landshold, indtil jeg og nogle andre tog dertil. Nu skifter flere spiller med surinamsk baggrund til landsholdet. Det er fedt at have været med til at starte hypen.

- Det eneste er, at min far døde, da jeg var yngre, og jeg ved, at hvis jeg spiller der, så ville han være så stolt af mig. Det er det eneste, og derfor var det ikke så svært at skifte dengang, siger han med henvisning til valget i 2021, da han fravalgte det hollandske landshold.

Dem havde han ellers flere ungdomslandskampe for, men han kunne godt se, at han ville have svært ved at komme foran Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong og Jurrien Timber i køen. At han heller ikke spillede fast for Ajax og var oppe i alderen var heller ikke et plus for den drøm. 

Men han nåede trods alt at få nogle gode oplevelser med Surinam i sommeren 2021, hvor han spillede tre kampe ved Gold Cup.

Så må tiden vise, om han i fremtiden snørrer støvlerne igen, når der tikker en udtagelse ind på telefonen.