Video : Tipsbladet
Superliga

- Det er fandme godt hentet af Brøndby

Indkøbet af Patrick Pentz er fremragende arbejde af Brøndby, lyder det fra Tipsbladets kommentator Jesper Christiansen, der er en stor beundrer af den østrigske keeper.

Four more years. 

Sådan sang Brøndby-tilhængerne flere gange om Patrick Pentz i foråret, og mandag morgen blev dette ønske så opfyldt. 

Den østrigske keeper, der i sidste sæson har været udlejet til til Brøndby fra Leverkusen, har nu lavet et permanent skifte til vestegnsklubben. Og det er decideret glimrende arbejde af sportschef Carsten V. Jensen, lyder det fra den tidligere FC København-målmand Jesper Christiansen, der nu er kommentator hos Tipsbladet. 

- Det er overraskende og positivt, og det er fandme godt hentet af Brøndby. Han har vist sig at være en så vigtig spiller for Brøndby. Han har gjort det så godt i den her sæson, og han virker også til at være en leder både på og udenfor banen. Så det er godt arbejde i Brøndby, siger Jesper Christiansen. 

Han er sindssygt dygtig på indlæg, og han har god timing og springkraft. Og så er han jo en meget, meget rolig målmand, også med fødderne, så de får rigtigt meget ud af ham, også i det opbyggende spil.

Jesper Christiansen
Kommentator på Tipsbladet og tidligere landsholdsmålmand

Ifølge Tipsbladets oplysninger har Brøndby sendt 19 millioner kroner til Leverkusen for at få Patrick Pentz, og indkøbet af østrigeren er et signal om, at Brøndby lige nu befinder sig et rigtigt godt sted, mener Jesper Christiansen. 

- Jeg vil sige, at jeg havde da heller ikke tænkt, at han ville være meget billigere, med tanke på de præstationer, han har haft. Så det er rart at se, at de går ud og bruger de penge, og at de erkender, at det er en vigtig spiller at få på plads. For de kender ham, og de har set, hvad han kan.

- At skulle ud og finde en helt ny målmand, selvom han måske havde et godt cv, ville have medført de her spørgsmål om, hvorvidt han passer ind, og hvor lang tid han skulle bruge på at falde til. Men Pentz er integreret på holdet, og han kan gå ind og levere fra day one, lyder det fra den tidligere FC København-profil. 

Patrick Pentz var Superligaens bedste målmand i foråret, lyder det fra Jesper Christiansen. Foto: Alamy

Superligaens bedste
Ifølge Jesper Christiansen er det ikke forkert at kalde Patrick Pentz for Superligaens bedste målmand i foråret, fordi østrigeren havde en kæmpe betydning for de blå-gules resultater.  

- På trods af hans manglende højde er hans spil i feltet faktisk en af hans forcer. Han er sindssygt dygtig på indlæg, og han har god timing og springkraft. Og så er han jo en meget, meget rolig målmand, også med fødderne, så de får rigtigt meget ud af ham, også i det opbyggende spil. Han virker til at være en målmand, der skaber ro, lyder det fra Jesper Christiansen. 

Den permanente aftale med Patrick Pentz er også et klart signal om, at Brøndby også i næste sæson vil kæmpe med om det hele, lyder det fra kommentatoren. 

- Det handler jo om at holde på den trup, de har, og så få tilføjet nogle stykker. Det er klart, at deres mål skal være at holde på deres bedste spillere, inklusive sådan en som Vallys. Så det her er en god start for Brøndby, at de allerede nu har sikret sig på den position, siger Jesper Christiansen. 

Der gik historier om interesse i Patrick Pentz fra større ligaer, og på den baggrund vil Jesper Christiansen ikke lægge skjul på, at Brøndbys permanente aftale med østrigeren kommer lidt som en overraskelse. 

- Ja, for det hørte man jo. Men spørgsmålet er så, hvilke tilbud, der var tale om, og det kan også godt være, at han har vægtet spilletiden frem for at komme til en større klub og sidde på bænken eller skulle kæmpe om pladsen. Så han har måske valgt at fokusere på, at han spiller hver gang nu, hvor han også skal ud at spille europæisk fodbold, lyder det afslutningsvist fra Jesper Christiansen. 

Patrick Pentz spillede i sidste sæson 30 kampe for Brøndby, hvor østrigeren indkasserede 32 mål.