Video : Tipsbladet
Superliga

Nicolai Vallys afviser

Nicolai Vallys mener ikke, hans form er dykket, selvom han er gået i stå med målscoringerne.

BRØNDBY (Tipsbladet): Foråret har ikke været Nicolai Vallys’.

Brøndby-topscoreren var flyvende i efteråret, hvor han med sine ti kasser bragte sig til tops på topscorerlisten.

Men i det nye år er scoringsstimen gået i stå, og Vallys står derfor stadig noteret for ti Superliga-scoringer i sæsonen.

Modstanderne har unægteligt også været mere opmærksomme på Vallys i tilgangen til kampene, og det har Vallys også kunne mærke.

- Først og fremmest tænker jeg, det er fordi, jeg har været god og gjort det godt i et langt stykke tid, så jeg må tage det som et skulderklap. Jeg skal forsøge at blive endnu bedre og måske ændre lidt ting samtidig med, at jeg skal blive ved med at gøre det samme ting.

- Udover at jeg ikke få lavet mål lige nu, så føler jeg, jeg har muligheder til det, og jeg synes, at kampen mod AGF var positiv i forhold til, jeg fik nogle muligheder, som jeg så skulle have været skarpere på, men jeg er meget positiv.

- Nu snakker jeg også som om, det har været helt skidt, men vi har fokus på, hvordan jeg kan blive mere farlig, og mod AGF kom jeg frem til nogle muligheder, og jeg havde nogle gode løb, og så er næste skridt at få den prikket ind, siger Nicolai Vallys.

Selvom målene ikke er kommet, så føler Vallys stadig, at niveauet på banen er som tidligere.

- Jeg synes ikke, jeg har et formdyk. Jeg føler mig enormt godt tilpas, og det giver ret godt mening, når et modstanderhold har så meget fokus på at gøre det svært for en spiller, så bliver det sværere, slår han fast.

Daniel Wass er heller ikke enig i, at Vallys er blevet dårligere, selvom han ikke scorer samme antal mål.

- Jeg synes heller ikke, han har spillet dårligt, som mange af jer (journalister, red.) har sagt. Han har nogle andre kvaliteter og ting, han skal klare, som I ikke ved noget om. Så der er nogle ting, I synes han skal gøre, som vi ikke synes, han skal gøre. Det er hver deres mening, fortæller Wass.

Wass er dog enig i, at modstandernes Vallys-opmærksomhed er blevet større, men at andre bare må steppe op.

- De andre hold er måske opmærksomme på nogle andre ting – specielt på Vallys. Det er bare sådan, det er, og der er bare nogle andre, der må steppe op så. Der var Yuito, der lavede to assister i sidste kamp. Der er andre, der må tage teten, og det er op til os at gøre Vallys god igen.

- Jeg prøver at give Vallys en masse kærlighed i forhold til at få ham op, og jeg prøver at servere ham så meget som muligt, det gør vi allesammen, for vi ved, hvilken spiller han er, fortæller Daniel Wass.

Nicolai Vallys havde ved torsdagens Brøndby-træning en længere snak med landstræner Kasper Hjulmand. Læs mere her. 

Brøndby og FC Midtjylland mødes søndag til topkamp i Superligaen.