• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

- Det er ikke vores yndlingsklub her på Heden

Foto: Getty Images

Jonas Lössl ser frem til et opgør med ærkerivalerne om en plads i Europa i næste sæson.

Af Oliver Okstrøm

Der venter et nervepirrende opgør mellem to klubber fredag, som ikke ligefrem elsker hinanden, når FC Midtjylland og Viborg skal mødes om en plads i Conference League. Indtil de sidste minutter af sidste spillerunde i mesterskabsspillet lignede det ellers AGF, men at det blev Viborg passer FCM-målmand Jonas Lössl særdeles godt.

Det fortæller han i et interview med Tipsbladet, hvor han peger på, at det er helt fantastisk og forrygende, at det lige er ærkerivalerne fra den nordlige del af det midtjyske.

- Jeg kunne ikke ønske mig et bedre hold at få den her kamp imod og få lov at vinde imod, fortæller Lössl, som da også på det seneste har floreret på de sociale medier med et 'hader VFF'-skilt sammen med Gustav Isaksen.

Her forklarer keeperen, at der var tale om en sjov gimmick efter deres egen kamp mod OB, hvor Europa-playoff blev sikret for dem. Derfor var der tale om et shout om, at det var fedt at skulle møde Viborg.

- Det er ikke vores yndlingsklub hernede på Heden, Viborg. Det er dem, vi nok allerhelst vil slå. Der er lidt et forhold kørende, nu har jeg selv været en del af den her klub i 20 år, så det ligger også dybt i mig, fortæller han og slår fast, at der skal være plads til de drillerier.

- Ja, det synes jeg. Had er et stort ord. Det gør jeg ikke over for mange, men det var et lille shoutout for at få lov til at møde dem. Der er ikke nogen, jeg hellere vil slå, lyder det fra Jonas Lössl.

Endvidere slår han fast, at de helst ville være i en situation, hvor de kom i Europa via en første- eller andenplads, men at det nu er deres vej til et europæisk gruppespil, og det derfor er vildt afgørende for dem at leve op til klubbens målsætning om europæisk deltagelse.

Efter Thomas Thomasberg er kommet ind som cheftræner, så står det også klart for midtjydernes sidste skanse, at det har været nogle gode måneder. Det er da også nemt at udpege beviset på, at det er gået godt.

- 2,3 point i snit. Det er da i den grad noget, vi har brug for. Thomasberg er Midtjylland-mand ind i hjertet. Han står for de værdier, klubben også står for. Det har givet ro. Han er en rigtig god træner, og han er en fremragende taktikker, der formår at få den viden i spil til holdet og sætte en linje for, hvad klubben skal.

For ham er de omtalte værdier hårdt arbejde, aggressivt udtryk i holdet, dødboldsstyrke og, at der er en taktisk klar retning.

Netop den taktiske retning har også manglet tidligere, mener han.

- Ja, det har vi. Når jeg siger det, er det ikke rettet mod de tidligere trænere, det var bare sådan, det så ud. Det er både deres skyld og os spilleres. Det er altid dem, der bærer ansvaret, men jeg synes, vi har været for svingende rent taktiske i vores præstationer og også på energien.

Når det kommer til hans egen præstationer over sæsonen, så forklarer han, at det er svært at vurdere det hele nu. Men der er dog et håb om, at omverdenen ser ham på en bestemt måde.

- Vi forholder os objektivt til tingene. Kamp til kamp, detaljer. Snakker mere om, hvad jeg skal bidrage med i næste kamp i stedet for at kigge bagud. Det tror jeg først, det er tid til efter Viborg. Jeg håber, at folk kan se, for dem der var i tvivl om det, da jeg kom hjem, at jeg brænder for at være her. Jeg giver alt, jeg kan, siger han.

I sidste sæson var han udlejet til Brentford, og efterfølgende var han tæt på et salg til Bordeaux, som gik i vasken. Læs mere om det her.