• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Det lærte vi af Superligaen: Der er ingen bund i FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvad står tilbage efter weekendens Superliga-runde? Det ser vi nærmere på gennem fire nedslag.

Af Anders Dehn

Superligaen går på en velfortjent landskampspause, men inden vi vender opmærksomheden helt væk, skal vi se tilbage på ottende spillerunde. Den bød både på et par markante resultater og en potentielt tragisk spillerskæbne.

Her er fire nedslag i runden, der gik.

AaB har håndteret cheftrænerens afsked flot
Siden Jacob Friis måtte trække sig som cheftræner for AaB, har holdet vundet to kampe ud af to mulige. Først gik det ud over Brøndby IF, og i fredags stod så Randers FC for skud.

Det er flot klaret af vikartræner Peter Feher, resten af trænerstaben og selvfølgelig spillerne, at de har fulgt op på trænerens utidige opsigelse på den måde. For selv om Feher var assistent for Friis, har han også ført ændringer med sig, og det giver ikke sig selv, at den slags giver resultater med det samme. (Se punktet om FCK længere nede...)

AaB har spillet sig ind i top 6 igen og møder efter landskampspausen en af de største rivaler til en plads i det fine selskab, idet FC Nordsjælland kommer til Aalborg. 

Læs også:Eskelinen rasler ned i AGF's målmandshierarki: Overhalet af fjerdemålmanden

Venstre back er Brøndbys smertensbarn
Siden Niels Frederiksen rykkede Anthony Jung ned i midterforsvaret, har Brøndby-træneren bakset med at besætte venstre (wing)back optimalt. Både Kevin Mensah, Peter Bjur og Jens Martin Gammelby har fået chancen, men ingen af dem er naturlige venstre backs, og kun Bjur har venstre som sin foretrukne fod.

Søndag fik nyindkøbte Blas Riveros så sin første Superliga-kamp, og man må sige, at han greb chancen med et godt mål og en plads på tipsbladet.dk's Rundens Hold. Men skæbnen var hård ved ham og Brøndby.

For bedst som det så ud, som om Riveros skulle udfri holdet fra dets backproblemer, løb han ind i Ryan Johnson Laursen - og dermed i en grim skade. Brøndby-backen græd, da han blev båret fra banen, og nu frygter cheftræner Frederiksen, at skaden er så alvorlig, at den holder Riveros ude i månedsvis. Backen skal scannes i dag, og skadens omfang ventes der klarhed over tirsdag eller onsdag. 

Der er bund i SønderjyskE
Jo flere kampe SønderjyskE vinder, desto mindre tilfældigt fremstår det, at holdet topper Superligaen. Søndag aften gik det ud over AC Horsens, da SønderjyskE vandt 3-0 og udbyggede sin stime til seks kampe uden nederlag.

Der er ganske vist ikke noget usædvanligt ved at slå Horsens - holdet har endnu ikke vundet i denne sæson - men SønderjyskE-sejren var overbevisende og et tophold værdigt. 

Læs også:Lindstrøm om sit drømmehug: Ramte den faktisk ikke perfekt

Nu får cheftræner Glen Riddersholm to uger til at træne videre med holdet på, må man formode, bedre træningsbane i Bramdrupdam, inden SønderjyskE skal forsøge at udbygge den flotte sæsonstart mod OB.

Der er til gengæld ingen bund i FCK
Det var ellers lige begyndt at se lovende ud for FC København. Holdet havde vundet tre kampe i træk, og i Jess Thorup havde klubben endelig fundet en afklaring på cheftrænerposten.

Den gode stemning er dog gået fløjten. Søndag var holdet på besøg i Herning, og for niende gang i træk formåede FCK ikke at vinde over FC Midtjylland på udebane. Sjældent har nederlagene dog været så eftertrykkelige som dette.

FCK tabte 4-0, og det kunne, som klubbens egen hjemmeside selv erkender, have været endnu værre. Jess Thorups skifte til 3-4-3 og mand-mod-mand-forsvar i stedet for zone gav mildest talt ikke pote.

Kløften mellem FCK og FCM syntes bredere end længe, så der venter Thorup noget af et arbejde i de kommende to uger.

Læs også:AaB-spillere tvunget på hotel: Det var det her eller ingen fodbold

Læs også:FCM-profil udtaget til landsholdet: Har drømt om det, siden jeg var helt lille

Læs også:Bach Bak: Sejren over FCK er et vigtigt signal i mesterskabskampen