Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Forkerte beslutninger har kostet i Esbjerg

Tipsbladet.dk zoomer ind på 30. spillerunde i Superligaen.

De fleste kampe i 30. spillerunde er afviklet, og der kan drages flere og flere konklusioner i Superligaen - i begge ender af tabellen.

Weekendens kampe bød blandt andet på forløsende sejre til AaB og Hobro IK, mens FC Midtjylland endnu en gang viste sig for stærke for FC København.

Vi har lavet tre nedslag i kølvandet på 30. runde.

Forkerte beslutninger har kostet i Esbjerg fB

To ud af tre nedrykkere er nu fundet.

Søndag tabte Esbjerg fB 1-2 til Hobro IK, og dermed rykker vestjyderne ned i landets næstbedste række. Det sker et år efter, at klubben kunne fejre nogle sensationelle bronzemedaljer.

Hvordan kunne det gå så galt?

Ved første øjekast ligner det, at Esbjerg-ledelsen har truffet for mange forkerte beslutninger. Det hjalp ikke meget at fyre John Lammers i kølvandet på en dårlig sæsonstart, og at hente Lars Olsen ind som afløser var slet ikke noget vellykket træk. 

Læs også:Esbjerg skruer ned økonomisk: Det bliver ikke et Superliga-setup

Heller ikke på transfermarkedet har Esbjerg haft særlig mange pletskud. I januar valgte sportschef Jimmi Nagel Jacobsen at hente et væld af lejespillere til klubben, og håbet var altså, at lejesoldaterne kunne være brandslukkere på den helt korte bane. 

Det var den samme model, Ted van Leeuwen tyede til i 2017, da Esbjerg også var truet af nedrykning. Det hjalp som bekendt ikke.

Det gjorde det heller ikke denne gang.

Mesterskabet blev sat på plads

FC Midtjylland napper guldmedaljerne.

Det kan man med sindsro konstatere, selv om påstanden endnu ikke bakkes op af matematik. Søndag vandt FC Midtjylland 2-1 over FC København og øgede dermed afstanden til 11 point med seks runder tilbage. Den smider midtjyderne ikke. 

At guldet lander i Herning og Ikast er der ingen, der kan indvende noget imod. FC Midtjylland har et bemærkelsesværdigt pointgennemsit, og de har simpelthen bare haft et gear mere end konkurrenterne i indeværende sæson. 

Nu kan de smide champagnen på køl, mens de lægger en plan for, hvordan den nationale succes kan overføres internationalt.

Læs også:Avis: Storklubber så nærmere på FCN-komet mod Brøndby

Comebacket er én af fodboldens smukkeste fortællinger

Runden bød på to meget flotte comebacks.

Lørdag var Gustav Dahl tilbage for Silkeborg IF, da han spillede sin første kamp for klubben i 762 dage, og søndag var det så Mads Hvilsom, der atter stemplede ind i Hobro IK efter en lang skadespause.

Mads Hvilsom fik et drømmecomeback, da han udlignede til 1-1 mod Esbjerg fB efter kun kort tid på banen, og det var en overvældende følelse for offensivspilleren, der ikke kunne holde tårerne tilbage i sekunderne efter. 

Det kan noget helt særligt, når en spiller får kæmpet sig tilbage fra et håbløst udgangspunkt. 

Læs også:FCM-talent om ros: Når det kommer fra ham, er det rigtig stort

Læs også:Et år til udløb: Brøndby-træner tænker ikke på ny kontrakt

Læs også:FCN vil erstatte Nicolai Larsen med målmand udefra