Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Jess Thorup er ved at sætte sit præg på FCK

Hvad står tilbage efter weekendens Superliga-runde? Det ser vi nærmere på med disse tre nedslag.

Dansk fodbolds bedste række nærmer sig afslutningen på efterårsssæonen, og der er klubber i Superligaen, der har meget på spil de kommende uger.

For eksempel ligger Lyngby hjælpeløst sidst, mens FC København kæmper for at hente ind på konkurrenterne i toppen af dansk fodbolds bedste række.

Vi ser her nærmere på, hvad vi lærte af 11. runde i Superligaen, der kun mangler opgøret mellem AGF og Brøndby mandag aften.

Krisen er kolossal i Lyngby

11 kampe, nul sejre og bare tre point. Det har slet, slet ikke kørt i denne sæson for Lyngby Boldklub, der kæmper for at undgå at rykke ud af Superligaen. Søndag blev de knust 0-3 hjemme mod Randers FC, og der er nu 11 point op til Vejle Boldklub, der ligger nummer 10. To hold rykker ud af Superligaen til sommer.

Læs også:Brøndby-angriber færdig for i år

Klubben møder næste gang AaB på udebane, og slutter derefter af med en vital kamp mod Vejle på hjemmebane. 2020 har været med pil ned, hvor det eneste lyspunkt reelt var, da man slog Hobro over to kampe og sendte det jyske mandskab i 1. division. 

Men den 1. division har Lyngby selv kurs mod, da man ligger håbløst sidst i Superligaen. 

FC København er ved at finde melodien under Jess Thorup

De var uden Jonas Wind, Victor Nelsson, Mikkel Kaufmann, Viktor Fischer, Pierre Bengtsson, Kamil Wilczek og Andreas Bjelland mod AC Horsens søndag, men alligevel fik FC København taget en sikker sejr på 2-0 over østjyderne.

Dermed kunne FCK notere sig sejr nummer to i træk, og den giver lidt tiltrængt ro til Jess Thorup og holdet.

Læs også:Danske spillere og træner hædres: Nomineret til store priser i Sverige

Klubben har vundet to kampe i streg - det første ude mod SønderjyskE - og Jess Thorup og FCK håber nu på, at man har fået "vendt siden" i forhold til kapitlet med Ståle Solbakken.

For FCK venter næste gang en udekamp mod FC Nordsjælland, inden man slutter foråret af med en hjemmekamp mod OB. Mellem de to kampe har FCK en pokalkamp mod FC Midtjylland. Med syv point op til FC Midtjylland, der fører rækken, skal FCK have godt med point i de sidste par runder for at bevare troen på en topplacering.

Det er blevet hverdag for Vejle

Vejle Boldklub startede så godt ud i Superligaen og lå faktisk også nummer et efter seks runder af Superligaen med 13 point. Her fem runder senere har Vejle bare 14 point og ligger nu nummer 10.

Det er med andre ord blevet hverdag for holdet, hvis mål denne sæson var og fortsat er at overleve i Superligaen. Det ligger man sådan set også til med otte point ned til Horsens, der ligger nummer 11, men det er alligevel bekymrende for oprykkerne, at de sidste fem kampe bare har kastet et enkelt point af sig.

Der venter to massive kampe for oprykkerne, der næste gang møder Randers FC og siden bundholdet Lyngby. Begge udekampe.

Læs også:Avis: PC foreslår AGF at hente sportsdirektør i Brøndby

Læs også:Mandagens rygtebørs: Manchester United-sponsor vil hente Ronaldo hjem

Læs også:FCM-modstander blev testet corona-positiv: Nu er nyt svar kommet