• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Det lærte vi af Superligaen: Sårbare danske mestre og Brøndby med vinger

Foto: Claus Bonnerup / Getty Images

Brøndby IF har slået hul i toppen af Superligaen, hvor tætheden i feltet af forfølgerne er stor.

Af Torsten Kjems Hansen

De danske mestre er sårbare forud for Champions League
FC Midtjylland er klar til Champions League og bliver det eneste danske hold i aktion i de europæiske gruppespil.

Præstationen har været fremragende på den internationale scene, men herhjemme har det været mere so-so med sæsonstarten. En planmæssig to-måls føring mod bundproppen AC Horsens blev formøblet, så det hele sluttede 2-2. Begge hold havde chancerne til at score sejrsmålet til 3-2, men det samlede billede af FC Midtjyllands Superliga-start efter fire runder er svingende.

FC Midtjylland er til at tale med, for den jern-defensiv, der kendetegnede holdet i mesterskabs-sæsonen, vaklede søndag.

Og så er det muligt, at Erik Sviatchenko fik sig et hvil fra det centrale forsvar, men det må ikke være nogen undskyldning i en sæson, hvor rotationen netop vil blive en faktor, når først Champions League-kampene mod Liverpool, Ajax og Atalanta kommer væltende fra om 14 dage, hvor der i første omgang vil være tre uger i træk med europæiske CL-kampe i midtugen og Superliga-kampe i weekenden.

Så har sæson-indledningen været forsmag på FC Midtjyllands formåen i to turneringer, så må andre klubber lugte blod i mesterskabskampen, hvor midtjyderne dog med stor sandsynlighed også vil være en spiller.

Pres på OB efter dumhed
Sæsonen startede så fremragende for OB, der i premiererunden sænkede FC København med 3-2 i en præstation, der lovede virkelig godt for sæsonen.

De seneste tre runder har nu kastet et point af sig, og med 0-1-nederlaget til Vejle søndag står OB nu med to nederlag i træk, inden de danske mestre fra FC Midtjylland venter i næste spillerunde. Søndag kan nederlaget rettes direkte mod topscorer Isam Jebali, der trak rødt i midten af første halvleg, hvilket til sidst kostede.

Det vil være uretfærdigt at starte sammenligningen med den seneste sæsons ørkenvandring, hvor OB ramte en stime på 10 kampe i træk uden sejr, hvilket kostede en plads i top-6.

For i kommende runde venter de danske mestre fra FC Midtjylland, og endnu et nederlag vil for alvor skabe fynske panderynker i forhold til selvforståelsen i en sæson, hvor målet er ttop-6efter 22 runder. Efter FC Midtjylland venter på papiret must-win-kampe mod rækkens aktuelle bundhold fra Lyngby BK og AC Horsens. 

Brøndbys selvtillid vokser og skaber udbrud i toppen. 
Efter fredagens 2-1-sejr ude over Brøndby må både spillere, ledere og fans have nydt søndagen, hvor både AGF, SønderjyskE og FC Midtjylland smed point, hvilket gør, at Brøndby nu har slået et hul som førerhold med nu fire point ned til nærmeste forfølger.

Inden sæsonen skreg fansene på en angriber, men selv om Andrija Pavlovic er præsenteret, han den tidligere FCK’er endnu ikke fået debut – og der har da heller ikke været brug for det.

For Brøndby har scoret mindst to mål i alle fire kampe, og selv om statistikken fredag aften mod Randers viste stor jævnbyrdighed på afslutninger både uden og inden for rammen, så var der igen fuld gevinst til Brøndby. Sejre giver vinger, og det oplever blandt andre Brøndby som hold i denne tid, hvor skarpheden er god og marginalerne har sikret det maksimale udbytte.

I de kommende runder venter der igen solid modstand, når turen først går til SønderjyskE og siden byder på et hjemmebaneopgør mod FC Midtjylland. Men inden da kan meget ske for samtlige 12 hold i Superligaen, da mandagens transfer-deadline kan betyde godt med spillerkøb og -salg frem mod midnat. Tipsbladet dækker transferdeadline-dagen og aftenen med alle rygter og handler helt frem til lukketid - følg udviklingen her LIVE.

Stillingen i Superligaen

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus