• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Det lærte vi af Superligaen: Thorup har nok at arbejde med i FCK

Foto: Getty Images

Det er tid til nedslag fra weekendens Superliga-kampe i spillerunde nummer syv.

Af Torsten Kjems Hansen

Spillerunde nummer syv mangler endnu mandagens kamp mellem SønderjyskE og AGF - en kamp, hvor gæsterne fra Aarhus med en sejr kan fravriste sønderjyderne førstepladsen i tabellen.

Inden da er det tid til at se nærmere på nogle af de konklusioner, vi kunne trække ud af rundens første fem opgør:

Noget at arbejde på for Thorup i FC København
Hjalte Bo Nørregaard er færdig som FCK-træner - i hvert fald for førsteholdet. Cheftræner-vikaren, der blev sat ind efter fyringen af Ståle Solbakken, nåede tre kampe i spidsen for Superliga-holdet, og selv om det søndag blev til sejr over Lyngby BK, var det igen tydeligt, at der fortsat er udfordringer i specielt defensiven, hvor samspillet og automatismerne endnu ikke er på plads, selv om Mathias "Zanka" Jørgensen er tilbage. 

Fløjet ind fra Belgien er Jess Thorup nu hentet som manden, der skal får styr på FC København og på resultaterne efter en sæsonstart, der har budt på blandt andet tre nederlag i syv kampe og en aktuel placering som nummer otte i ligaen.

Det gode for FC København er, at intet hold er stukket af i toppen af tabellen, der inden mandagens kamp er uhyre tæt. Derfor er skaden i point-efterslæbet slet ikke uoverskueligt efter syv spillerunder, og Thorups opgave er dermed spiselig.

Men den tidligere FC Midtjylland-træner træder uden sammenligning ind i sit mest eksponerede job i sin tid i dansk fodbold og vil blive sat under lup fra første kamp. For kun et mesterskab vil være godt nok i hans første sæson - intet andet.  

Læs også:På vej ud over kanten: Er Lyngby og Horsens allerede færdige i Superligaen?

FC Midtjylland mærker CL-trætheden
Det er sjældent, at FC Midtjylland i det hele taget taber i Superligaen - men at gå fra banen med et 4-1-nederlag er slet, slet ikke hverdag for de forsvarende danske mestre.

Flere profiler blev sparet midt i et hårdt program med otte kampe på 25 dage, og selv om ingen i FCM vil bruge rotationen som årsagen til nederlaget, er der ingen tvivl om, at truppen er i gang med at mærke presset som deltager i både Superligaen og Champions League-gruppespillet.

Nu venter tirsdagens Champions League-hjemmekamp mod Ajax, inden FC København er kommende modstander - nu med klubbens tidligere succestræner Jess Thorup ved roret. To voldsomt vigtige opgør, hvor træner Brian Priske skal holde tungen lige i munden i forhold til at dosere spilletiden korrekt for den slidte fysik hos flere af spillerne.

Efter nederlaget i Farum blev FCM'ernes motivation til kampen vendt, og selv om det blev pure afvist, at nederlaget i Superligaen kunne spores til et lidt for lavt spændingsniveau hos spillerne, er der næppe nogen tvivl om, at Ajax- og FCK-kampen begge er større i tankerne end en udekamp i Farum.

Læs også:David Nielsen har to sjældne ansigter med i truppen mod SønderjyskE

Vejle fik jordforbindelse
Vejle Boldklub har taget Superligaen med storm med de rapfodede og teknisk dygtige spillere, der samlet set har præsteret fremragende fodbold og skaffet nok point til at holde en del førsteplads inden spillerunden. Vejle løb derfor ind til fredagens hjemmekamp som favoritter mod Randers FC, der blot have skaffet fire point i seks kampe.

Men vejlenserne stødte mod muren fredag aften og måtte gå fra banen med et 0-3-nederlag, der gav et realitetstjek i forhold til præstationerne og resultaterne i de forrige runder.

Nok var der igen gode momenter i spillet, men denne gang rakte det ikke mod et bravt kæmpende Randers-hold, der fik oprejsning fra de seneste runders skuffelser.

Vejle hænger fortsat på i toppen, og inden der venter en pause på grund af landsholdsaktiviteter, skal oprykkerne på besøg hos FC Nordsjælland og siden møde 2. divisionsholdet Brabrand i pokalturneringen.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - AGF

Læs også:Fakta: Jess Thorup bryder FCK-hang til udenlandske trænere

Læs også:Genk er skuffede og overraskede over Thorup-exit