Superliga Ole Hoffskov

- Det topniveau ser man normalt ikke i Superligaen

Foto: FC København

Khouma Babacar har et topniveau, som Superliga-klubber normalt ikke ville kunne tiltrække, lyder det fra kender af italiensk og tyrkisk fodbold.

Af Ole Hoffskov

FC København kunne fredag præsentere senegaleseren Khouma Babacar som ny spiller, og det er et markant navn, der er stemplet ind i den danske hovedstad. For år tilbage var han et suverænt køb i Football Manager - nu satser FCK på, at han også er det i virkeligheden.

Den 28-årige angriber var forud for skiftet til FC København ejet af Sassuolo, men Khouma Babacar har senest været udlejet til Alanyaspor i Tyrkiet, hvor han i denne sæson har scoret tre mål i 16 ligakampe.

Nicklas Erbillor Degn, der er sportsjournalist på Radio4 og chefredaktør på calcio.dk, følger både italiensk og tyrkisk fodbold meget tæt, og han har derfor et indgående kendskab til FC Københavns nye stjernespiller.

Han glæder sig til at følge Khouma Babacar i Danmark.

- Han har været en lige over gennemsnitlig dygtig spiller, de steder, hvor jeg har set ham mest, hvilket har været de bedste rækker i henholdsvis Italien og Tyrkiet den seneste håndfuld år, siger Nicklas Erbillor Degn til Tipsbladet og beskriver Babacar som angriber:

- Han er en god boksspiller, der også godt kan hente bolden og bringe spillet frem lidt længere tilbage i banen. Men det er lige foran mål, han er bedst. En god afslutter og god med hovedet. Det er da også meget sigende, at hvis man ser highlight-videoer med ham, så vil man bemærke, at langt de fleste mål er scoret fra i eller lige rundt omkring det lille straffesparksfelt. Han er godt skolet i Italien, hvor han jo blev hentet til allerede som 14-årig.

I teenageårene blev Khouma Babacar beskrevet som ét af de helt store angrebstalenter i international fodbold. Han debuterede for Fiorentina som 16-årig, og han både scorede og assisterede i sin første kamp, som var mod Chievo i Coppa Italia.

Angriberen er flere gange blevet rygtet til især Premier League, men det helt store skifte er det aldrig blevet til. Nu er han i FC København som 28-årig, og det fortæller naturligvis, at Khouma Babacar aldrig er blevet den helt store stjerne, mange havde spået.

- Han begyndte at ramme ind i en del småskader i starten af sine 20'ere, men jeg ved ikke, om det decideret er en forklaring. Jeg tror bare ikke, at han tog de store udviklingsspring, som mange havde troet, han ville. Men det er ikke ensbetydende med, at han ikke er blevet en meget dygtig fodboldspiller, for det er han, fastslår Nicklas Erbillor Degn.

Han tror, at Khouma Babacar kan gøre en stor forskel for FC København i Superligaen, og han bør ikke have et fysisk efterslæb, som skal indhentes. 

- Babacar har faktisk været en del af nogle overraskende gode og velspillende fodboldhold i den tid, jeg har fulgt ham. Særligt Fiorentina i 16/17, Sassuolo i 18/19 og Alanyaspor 20/21. Fælles for de perioder er, at han har haft nogle rigtig dygtige legekammerater til at servicere ham. Bernardeschi og Ilicic i Fiorentina, Berardi i Sassuolo og Bakasetas og Karaca i Alanyaspor og i alle tilfælde fra fløjene og op gennem midten. Så hvis han skal lykkes i stor stil, ser det ud til, at det skal være via relationerne.

- FCK's spil over fløjene bør passe ham godt. Jeg glæder mig vildt meget til at se ham i Superligaen. Han har et topniveau, som Superliga-klubber normalt ikke ville kunne tiltrække. Og så bør han ankomme i fin form. Han har ikke haft noget decideret dyk i sin karriere, som ellers normalt ville skulle til, for at en Superliga-klub ville skulle kunne hente en spiller af den her kaliber og i sin bedste fodboldalder, slutter Nicklas Erbillor Degn.

Khouma Babacar har underskrevet en aftale frem til sommeren 2025 med FC København.