Video : Tipsbladet
Superliga

Diks krydrede kompliment med mareridtshalvleg

Kevin Diks lagde godt mærke til, at David Khocholava kaldte ham for Superligaens bedste centrale forsvarsspillere. Det krydrede han med den dårligste halvleg i FCK-trøjen.

Tipsbladet på Frederiksberg.

Kevin Diks har måske haft den mest overraskende udvikling af alle FC København-spillere i denne sæson. Han er omskolet fra back til midtstopper, og det har han gjort intet mindre end forrygende.

Så godt at David Khocholava for nogle uger siden sagde, at han var Superligaens bedste på positionen.

- Hvis vi taler om Kevin Diks, mener jeg, at han er den bedste i Superligaen som midterforsvarer, så han har ikke brug for mine råd, lød det dengang fra den nu ukampdygtige stopper.

Dén kommentar læste Diks godt, og mandag havde han også overskud til at lave en joke ud af det overfor den fremmødte presse, som var inviteret forbi FC Københavns træningsanlæg forud for onsdagens Champions League-gyser.

- Ja, og så spillede jeg en af mine værste kampe for FC København! udbryder han med et grin, inden han fortsætter:

- Ej, det er rart at høre. Jeg tænker det modsatte. Jeg sætter pris på sådan en kommentar, når det kommer fra ham, men jeg spillede en af de dårligste halvlege i sæsonen. Jeg prøver at lære så meget så hurtigt som muligt derinde.

Kevin Diks i problemer mod Vejle for nogle uger siden. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

Kevin Diks var skidt spillende, da FC København få dage efter Khocholavas kompliment mødte Vejle, hvor German Onugkha flere gange drev gæk med ham og blandt andet også scorede. 

Men det billede er skævvredet, når man ser på, hvordan Diks ellers har gjort det. Det er ikke for sjov, at han fremhæves til at have en nøglerolle, når Rasmus Højlund og resten af Manchester United-holdet skal pakkes ned onsdag aften i Champions League-braget. 

Neestrup har ikke sendt ham i styrkelokalet
Diks er efterhånden selvskrevet i FCK-opstillingen, og han har kun misset to kampe i hele sæsonen på grund af skader. Det kan han ikke klage over, selv om han både skal vænne sig til at spille flere kampe, men også en ny position. 

- Jeg tror, at alle fodboldspiller ønsker det. Jeg var nødt til lige at tage mig af nogle ting på grund af belastningen, for jeg har ikke prøvet det her så mange gange i min karriere, men du lærer noget nyt og forsøger at komme dig så hurtigt som muligt.

Han indrømmer, at det er lidt anderledes at spille i midten end ude i siden. Derude er det mere intenst, hvorimod han i midten skal være mere oppe på dupperne rent mentalt. 

Det er dog ikke sådan, at cheftræner Jacob Neestrup har bedt ham om at hoppe en tur i styrkelokalet for at bygge flere muskler på kroppen, nu hvor han befinder sig et sted på banen, hvor han skal tage mere fra.

- Nej! lyder det først med et grin fra Diks, som efterfølgende gør sit svar færdigt.

- Jeg har vist, at jeg er aggressiv i duellerne, også selv om jeg ikke er en af de største midtstoppere. Jeg er ikke den typiske centrale forsvarsspiller, så jeg forsøger at vise mine kvaliteter på bedst mulig måde.

Det gør han blandt andet med sit blændende fremadrettede spil på bolden, som også Jacob Neestrup flere gange har rost ham for.