Video : Tipsbladet
Superliga

Djukic' vilde optur: Han taber ikke en eneste duel

Filip Djukic' drengedrøm gik i opfyldelse i weekenden, da han fik sin debut for Montenegros landshold, og det er en oplevelse, som har sat sig dybt i ham.

Man forstår, hvis Filip Djukic har nevet sig selv i armen en gang eller otte de seneste dage. 

For i weekenden gik en drengedrøm i oplevelse for ham, da han blev indskiftet til sin landsholdsdebut for Montenegro i EM-kvalifikationskampen mod Ungarn. Djukic fra Hvidovre IF på samme hold som nationale legender som Stefan Savic og Stevan Jovetic. Det klinger egentlig meget godt, erkender Hvidovre-keeperen over telefonen, da Tipsbladet fanger ham nogle dage på bagkant af den surrealistiske landsholdsoplevelse.

- Det var en stor oplevelse og lidt af en drøm. Jovetic, Savic og (Mirko) Vucinic, som er assistenttræner, er nogle, man ser op til, og som er Montenegros stolthed indenfor fodbold. Det var specielt, og de var nogle super gode fyre, som tog sindssygt godt imod mig. Selv om de er store stjerner, er det helt almindelige og rigtig gode mennesker, siger han om profilerne, som besidder CV's, som får samtlige af Djukic' holdkammerater i Hvidovre til at blegne. 

Den 24-årige målmand oplevede på nærmeste hold at spille bagved Stefan Savic, der i mange år har været en af forsvarskongens Diego Simeones styrmænd i Atletico Madrid, og Hvidovre-keeperen kunne da godt se, at det her var et niveau, som han ikke normalt er vidne til.

- Det var fedt at spille med en forsvarsspiller som Savic foran sig og se, hvilket niveau det er. Der skal jeg hilse og sige, at det er en mand, som ikke taber en eneste hovedstødsduel, påpeger han med en forbløffelse i stemmen. 

Et monster i luftspillet. Filip Djukic var dybt imponeret over Stefan Savic. Foto: Getty Images.

Savic nærmer sig 300 kampe for Diego Simeone, og han kan blandt andet skrive spansk mester og Europa League-vinder på sit CV. 

I dag befinder Djukic sig igen i Danmark, og han har allerede fortalt sine Hvidovre-kammerater om oplevelsen, herunder også hvordan store navne som Savic og Jovetic er, når de ikke er inde på banen. Han havde godt tænkt på, hvordan det ville være at møde dem inden samlingen, men efter han havde hilst på dem, var han ikke starstruck.

Lang tid siden med den slags sommerfugle
Tilbage til omdrejningspunktet for artiklen. Filip Djukic blev indskiftet i anden halvleg, da Montenegros målmand Milan Mijatovic blev skadet. Djukic blev kaldt i aktion, og han indrømmer, at han overhovedet ikke havde regnet med, at han pludselig skulle stå på landsholdet. 

- Jeg var ikke forberedt på, at det var mig, der skulle ind. Det kom lidt ud af det blå. 

Var der nerver på? 

- Jeg må indrømme, at det er lang tid siden, jeg har prøvet at have den slags sommerfugle i maven inden en kamp. Så ja, det var der. Det har været en kæmpe drøm, der er gået i opfyldelse og en forløsning af så meget hårdt arbejde at nå dertil med viljestyrke.

Det var ikke kun Filip Djukic, som var stolt efter kampen. Hovedpersonen har onsdag lagt en video op på sin X-profil, der viser ham omfavne sin mor og far, der var på plads på stadion. Se videoen herunder: 

Filip Djukic endte med at indkassere tre mål i 3-1-nederlaget, og to af disse blev scoret af Liverpool-stjernen Dominik Szoboszlai. "Ham kan man godt se er fra øverste hylde" siger Djukic, der var chanceløs på alle tre Ungarn-mål. Efter kampen høstede han ros, og i omklædningsrummet blev der også taget hånd om ham.

- Alle mine holdkammerater var henne og rose mig, og træneren gik også hen og gav mig hånden som den eneste efter kampen. Jeg fik ikke rigtig talt med ham, men jeg fik læst, at han havde rost mig, siger Djukic med en stolthed i stemmen. 

Stolt har han også god grund til at være. Nu handler det for ham og Hvidovre om at bygge videre på den sejr, man hentede inden landsholdssamlingen, og fredag venter der et brag af et opgør, når Vejle kommer på besøg i et sandt bunddrama. En sejr mere her og det vil bare bygge videre på den optur, som Filip Djukic befinder sig i for øjeblikket.