Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Dolberg og Skov indbringer millioner: Transfers redder Silkeborgs regnskab

Silkeborg IF lavede 10 millioner kroner i overskud i 2019. Det kan klubben ikke mindst takke videresalg af Kasper Dolberg og Robert Skov for.

Hverken Kasper Dolberg eller Robert Skov forlod Silkeborg IF i 2019. Alligevel indbragte de to bysbørns klubskifter mange millioner kroner til Superligaens bundprop. Dermed lavede Silkeborg endnu et pænt overskud i fjor.

Selskabet bag klubben, Silkeborg IF Invest A/S, har netop offentliggjort sit regnskab for 2019, og det viser et overskud på 10,3 millioner kroner. Og det har SIF altså ikke mindst de to tidligere spillere at takke for.

Læs også:Klubberne er uenige: Én mand kan ende med at udpege nedrykkere

Transfers gav nemlig et overskud på 22,9 millioner kroner. Silkeborg skriver selv, at videresalgsklausuler og solidaritetspenge i forbindelse med Dolbergs og Skovs klubskifter bærer det primære ansvar for det overskud.

Kasper Dolberg skiftede fra Ajax til Nice, mens FC København solgte Robert Skov til Hoffenheim.

Læs også:10 danske klubber protesterer nu mod sæson-afslutningen

Hele selskabet består både af fodboldklub, ejendomsudlejning og hoteldrift. Fodbolddelen lavede et overskud på 4,9 millioner kroner.

Silkeborg forventer, at giver et sted mellem fem millioner kroner i underskud og fem millioner kroner i overskud. Usikkerheden handler dog ikke om, at klubben måske rykker ud af Superligaen; den handler primært om de økonomiske konsekvenser af coronavirussens spredning.

Læs også:Corona tvang Troels Bech hjem til Danmark: Det virker helt bagvendt

Læs også:Silkeborg-back træner i haven: Kommer nok til at se rigtig dumt ud

Læs også:Ekspert: Vi må forholde os til, at Superligaen måske ikke bliver spillet færdig