Video : Tipsbladet
Superliga

Dommer: Derfor var der ikke straffe til FCK

Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen forklarer, hvorfor der efter et langt VAR-tjek ikke blev dømt straffe til FCK i søndagens derby.

Der var store appeller for straffespark til FC København i slutningen af første halvleg af søndagens derby mod Brøndby IF i Parken. 

Kevin Tshiembe og Lukas Lerager kæmpede om at nå først til bolden, hvorefter begge røg i græsset og et langt VAR-tjek fulgte. I sidste ende blev der ikke dømt straffespark til FC København, og over for Viaplay forklarer kampens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen, hvorfor det endte sådan.

- Det, jeg tænker derinde og ser, er, at Tshiembe er først på bolden, og så er der en kontakt bagefter. 

- Jakob Sundberg (VAR-dommer, red.) sidder og tjekker alle vinkler igennem flere gange. I normal hastighed og i slow. Og det, han skal kunne bevise endegyldigt, er, hvem der spiller bolden. Er det Tshiembe eller Lerager? 

- Han når frem til konklusionen, at det kan han ikke endegyldigt sige, og det vil sige, at det bevis, han skal vise mig, er der ikke. Ergo støtter vi den kendelse, der er kommet på banen. Så hvis jeg havde vurderet, at Lerager havde været først på bolden, og jeg havde dømt straffe, ville han (Sundberg, red.) ikke kunne sige, at det var åbenlyst forkert, siger Mads-Kristoffer Kristoffersen til Viaplay. 

Se hele interviewet med Mads-Kristoffer Kristoffersen, der også forholder sig til det lange VAR-tjek og til, hvordan det er at dømme i derby, i videoafspilleren øverst i artiklen.