Video : Tipsbladet
Superliga

Dommerekspert dybt uenig med Stig Tøfting

Benjamin Leander er dybt uenig med Stig Tøfting i sagen om Bashkim Kadriis tackling på AGF-målmand Bailey Peacock-Farrell.

Bailey Peacock-Farrell fik én på sinkadusen i søndagens opgør mellem AGF og OB, da århusianernes målmand stødte sammen med gæsternes Bashkim Kadrii, der kastede sig ned for at nå først på et indlæg.

Sammenstødet efterlod Peacock-Farrell med en dyb flænge og en hjernerystelse, men Bashkim Kadrii fik blot et gult kort for forseelsen - og det er mere end rigeligt.

Sådan lyder det i hvert fald fra Tipsbladets kommentator Stig Tøfting.

- Prøv at hør her. Fodbold er en kontaktsport, og det betyder ikke, at man bare skal flæske en målmand. Jeg synes bestemt, der bliver taget højde for, hvornår der bliver gået til en målmand. Jeg synes ikke, at målmænd er specielt udsatte. Men det er klart, at det ikke ser godt ud, når de her ting sker.

- Bashkim Kadrii er en ganske stille og rolig fyr, og i den her situation tyder intet i min verden på, at han kaster sig ned for at skade nogen med vilje. Han kaster sig ned, fordi der kommer en bold på tværs, som han gerne vil score på. Der, hvor han kaster sig ned, kaster Peacock-Farrell sig også ned, og det ender i et sammenstød. Så jeg kan ikke se, at de skulle have dømt anderledes i går, lød det fra Stig Tøfting.

Dommerekspert uenig
Det kan Benjamin Leander, der er tidligere elitedommer og nuværende fodboldanalytiker hos SpilXperten, til gengæld sagtens på øje på.

Benjamin Leander, der efter hver Superliga-runde sætter lup på dommerkendelserne, mener, at Bashkim Kadrii skulle have været vist ud af Jørgen Daugbjerg Burchardt for en brutal tackling på AGF-keeperen.

Dommereksperten medgiver, at det er en svær situation at bedømme, men han sammenligner det med, når en billist har vigepligt på vejbanen.

- Nordireren griber bolden i græshøjde, som nu engang er hans privilegium; at måtte spille bolden med hænderne i lav højde, hvorimod det nærmest havde tenderet farligt spil fra en AGF-markspiller, hvis vedkommende havde forsøgt at heade bolden væk i ankelhøjde, siger Benjamin Leander og tilføjer:

- Det er vældig fint, at Bashkim Kadrii retteligt bliver benævnt som en spiller, “der ikke gør den slags med vilje”, men det frikender ham bare ikke for et ansvar for, hvor hans lemmer og støvler ender henne. I det øjeblik han kaster sig ned i en duel, spinner han en kugle på rouletten. Der er god chance for, at han enten scorer eller glider forbi, men der er også bare et par felter med et dødningehoved på, hvor der står “kollision med BKP, der resulterer i spil, som i alvorlig grad er utilladeligt".

- Jeg har svært ved at se, at situationen er ret meget anderledes end Alexander Linds røde kort mod FCM og keeper Martin Fraisl, som også endte med voldsomme konsekvenser for FCM-keeperen. Derfor savner jeg et rødt kort til OBs 9’er, selvom det er et ulykkeligt og uintentionelt et af slagsen.

Loading Poll...