Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe uenig med Lössl: Skal han ud i et halvt år?

Jonas Lössl mener, at der skal gøres mere for at beskytte målmænd, da der har været flere grimme sammenstød. Søndag bragede Bailey Peacock-Farrell og Bashkim Kadrii sammen, som kostede en tur på hospitalet for Nordireren. Tipsbladets kommentator Stig Tøfting mener dog, at reglerne på området er passende.

Det var voldsomme billeder, da Bashkiim Kadrii bankede ind i Bailey Peacock-Farrell kort inde i anden halvleg af søndagens opgør mellem AGF og OB.

Læger hastede på banen for at hjælpe en livløs nordirer, der efterfølgende blev kørt på hospitalet. En dyb flænge i hovedet, hjernerystelse og en brækket næse lød dommen for målmanden, der ikke kommer i aktion foreløbigt.

Skaden til Bailey Peacock-Farrell er den seneste af en række voldsomme sammenstød mellem markspillere og målmænd i Superligaen. Martin Fraisl, Patrik Carlgren og Kamil Grabara er også blevet sendt på sidelinjen efter voldsomme sammenstød de seneste år.

- Jeg synes, det er chokerende at se, hvordan det desværre kan ske flere og flere gange. Det skete med Carlgren, med Grabara og nu med Fraisl. Jeg kan kun undre mig over, at man ikke sanktionerer det hårdere for at sige, at det vil vi ikke se.

Sådan var ordene fra FC Midtjylland-målmand Jonas Lössl, der i et åbent og ærligt interview med Tipsbladet ønskede, at fokus øges på sammenstød mellem angrebsspillere og målmænd - særligt gennem hårdere straffe.

Søndag kostede det et gult kort til Bashkim Kadrii og frispark til AGF, hvilket Tipsbladets fodboldkommentator Stig Tøfting mener er helt på sin plads.

Han er faktisk slet ikke på bølgelængde med Jonas Lössl og flere af hans målmandskollegaer.

- Du kan bare tage den diskussion, men det bliver ikke med mig, for jeg er ikke enig i det.

Stig Tøfting er dog en god mand at diskutere med, for han har et standpunkt, når det kommer til situationer som disse.

- Vi roser de angribere, der kaster sig ind og tager chancen. Vi roser de angribere, der rent udsagt har nosserne til at være ligeglade med, om de mister to fortænder, fordi de kaster sig ned for at få bolden i nettet. Selvom der kan komme en forsvarer, som forsøger at sparke bolden væk, og så bliver man ramt i hovedet i stedet for.

- Prøv at hør her. Fodbold er en kontaktsport, og det betyder ikke, at man bare skal flæske en målmand. Jeg synes bestemt, der bliver taget højde for, hvornår der bliver gået til en målmand. Jeg synes ikke, at målmænd er specielt udsatte. Men det er klart, at det ikke ser godt ud, når de her ting sker, siger Stig Tøfting, der heller ikke mener, at Bashkim Kadrii skal have mere end et gult kort for sin forseelse.

- Bashkim Kadrii er en ganske stille og rolig fyr, og i den her situation tyder intet i min verden på, at han kaster sig ned for at skade nogen med vilje. Han kaster sig ned, fordi der kommer en bold på tværs, som han gerne vil score på. Der, hvor han kaster sig ned, kaster Peacock-Farrell sig også ned, og det ender i et sammenstød. Så jeg kan ikke se, at de skulle have dømt anderledes i går.

Hårdere straffe?
I eksempelvis amerikansk fodbold (NFL) bliver der gjort alverden for at beskytte den mest værdifulde spiller på banen - quaterbacken. Det er ham, der kaster bolden, og som modstanderne forsøger at få bolden fra.

Det kan ende i voldsomme sammenstød, men også i store straffe, hvis quaterbacken bliver ramt ulovligt. Så er spørgsmålet, om markspillere på en fodboldbane måske skal straffes hårdere for deres sammenstød med målmænd. Det er jo i hvert fald Jonas Lössls tanke.

- Det var tydeligt for alle, at Alexander (Lind) virkelig fortrød den her hændelse. Men inden den hændelse opstod, skal han på en eller anden måde se den situation. Der skal gå et lyn igennem, der skal lyde, at kaster jeg mig igennem den her, så risikerer jeg at få ti eller 15 dages karantæne bagefter, hvilket måske skulle fraholde ham fra det. Jeg ved godt, at han går efter bolden, og han bare ville score et mål. Der er intet ondt over hans aktion på den måde, men jeg synes, det er ærgerligt, at de situationer desværre opstår flere gange, lød det fra Lössl i februar.

Den køber Stig Tøfting bare ikke, da NFL netop går ud på at jagte quaterbacken, og det gør det ikke i fodbold. Det mener han er at sammenligne æbler med pærer.

- Når han (Alexander Lind, red.) laver en enkelt fejl, skal han så sættes ud i et halvt år for den? Han kaster sig jo ned, men når man kaster sig ned, kan man jo ikke stoppe. Det er fysisk umuligt at stoppe, når du har kastet dig. Så hænger du der i luften og fortryder, men på det tidspunkt er det for sent. Han har hoppet og rammer ind i Fraisl. Det ser grimt ud, men jeg kan ikke se, at 10 spilledages karantæne ville have ændret på noget i den situation, selvom han havde vidst det på forhånd.

- Jeg hørte også en eller anden snakke om, at målmændene skal fredes inde i det lille felt. Hvad fanden går det ud på? Hvorfor det? Jeg ved godt, at man havde en tendens til at gøre det i gamle dage, hvis en målmand blev berørt inde i det lille felt. Folk rører hinanden hele tiden, og laves der en forseelse, så må der jo fløjtes. Det ser grimt ud, når de her ting sker. Det ser også grimt ud, når to markspillere støder sammen i en duel. Det ønsker man heller ikke at se, men heldigvis sker det så sjældent, at det må være den risiko, man lever med.

- Jeg synes, det er fint, som det er. Jeg synes, det er fint, at de får den straf, som de bliver tildelt på banen. Hvis nogen efterfølgende beslutter sig for, at en spiller skal have to spilledages karantæne. Fint for mig. Tre spilledages karantæne. Fint for mig. Men jeg tænker ikke, at man kan gå meget ud over det. Eller jo, så skal det være fordi, nogen gør noget med vilje. Det er fint for mig, men i de situationer, vi har snakket om, der synes jeg reglerne er fine, som de er.

Rundens helt:
- Det er en kæmpe skalp for FC Midtjylland at tage sejren over FC København. Brøndby formåede heller ikke at vinde over Vejle, så nu er FCM etter, og det er altså stærkt med alt det, de har været igennem den seneste tid.

Rundens skurk:
- Kadrii kan godt være skurk, når han sender en målmand på hospitalet med en kæmpe flænge og en brækket næse, selvom det er et hændeligt uheld.