Video : Tipsbladet
Superliga

Chokeret Lössl efterlyser handling

Markspillerne slipper alt for let, når målmændene kommer til skade efter grumme sammenstød, siger en indebrændt Jonas Lössl.

PORTUGAL (Tipsbladet): Det så rigtig grimt ud, da Alexander Lind hamrede ind i Martin Fraisl med alt for hård kraft i kampen mellem FC Midtjylland og Silkeborg tilbage i november. 

Fraisl blev sendt til tælling og pådrog sig en hjernerystelse, mens Alexander Lind blev udvist, og siden kunne fortælle, at episoden havde sat sig dybt i ham. Tipsbladet var søndag til træning hos FC Midtjylland, der er på træningslejr, og der kunne man se Martin Fraisl tilbage med handskerne på i fuld gang med at forberede sig til forårssæsonen. Han er heldigvis okay efter sammenstøddet, men det er hans målmandskollega Jonas Lössl ikke helt. Jo, fysisk er han, men han er bekymret - nærmere chokeret over den række af voldsomme uheld, som hans målmændskolleger har været ude for de seneste år.

Fraisl er ét eksempel. Kamil Grabara et andet, da polakken kolliderede med Mathias Ross tilbage i sommeren 2022. Samme år kom Carlgren også til skade i et sammenstød, hvilket kostede en operation. Alle er heldigvis okay nu, men det er en udvikling, der bekymrer Jonas Lössl dybt, og han mener, at hammeren skal falde meget hårdere for markspillerne. Det fortæller han i et ærligt interview med Tipsbladet i rolige omgivelser på FC Midtjyllands hotel. 

- Jeg synes, det er chokerende at se, hvordan det desværre kan ske flere og flere gange. Det skete med Carlgren, med Grabara og nu med Fraisl. Jeg kan kun undre mig over, at man ikke sanktionerer det hårdere for at sige, at det vil vi ikke se. 

Jonas Lössl havde en masse på hjertet, da Tipsbladet talte med ham på FC Midtjyllands hotel i Portugal.

- Jeg ved godt, det er et uheld. Jeg ved godt, at hverken Mathias Ross, Alexander Lind eller nogle er ude på at skade nogen. Men jeg synes, at man måske skal overveje at beskytte folk en lille smule for de situationer. Jeg ved godt, at der kan være grimme tacklinger på banen. Jeg ved godt, at man kan få skåret en ankel eller et knæ over, og at det er slemt, og at det koster seks, ni eller 12 måneder på sidelinjen, hvilket er helt forfærdeligt. Men når vi snakker om de her hovedskader, kan det koste mere end det, siger han og fortsætter:

- Det var tydeligt for alle, at Alexander virkelig fortrød den her hændelse. Men inden den hændelse opstod, skal han på en eller anden måde se den situation. Der skal gå et lyn igennem, der skal lyde, at kaster jeg mig igennem den her, så risikerer jeg at få ti eller 15 dages karantæne bagefter, hvilket måske skulle fraholde ham fra det. Jeg ved godt, at han går efter bolden, og han bare ville score et mål. Der er intet ondt over hans aktion på den måde, men jeg synes, det er ærgerligt, at de situationer desværre opstår flere gange.

- Det var forurolignende at se det. Det var ikke på nogen måde... Jeg var lidt chokeret over det også. Det kan ske for os alle sammen – også for spillerne.

Er det noget, I snakker om i jeres målmandsteam og blandt målmændene generelt i Superligaen?

- Nej, der er blevet snakket for lidt om det. Ærlig talt. Det meste af den her presse, der var på det bagefter... Der gik rigtig meget presse på, at det næsten var synd for Alexander, at han kom til at gøre det der, og han havde det dårligt med det. Fair nok. Jeg tænker mere på Martins familie, der måske skulle have mistet det. Han skulle måske have mistet sin karriere. Han skulle måske have været... nu siger jeg invalid, for det kan du sgu blive af det her, siger Jonas Lössl i en alvorlig tone.

FC Midtjylland-keeperen vejer sine ord med omhu, og det er tydeligt, at det er noget, som han har tænkt over i lang tid. Det har naget ham, og det kan man tydeligt mærke på Jonas Lössl, som i langt størstedelen af interviewet ellers har smilet stort. Men det gør han ikke her. Det her er et dybt alvorligt emne, og flere gange holder han også små pauser.

Han er dog sikker i sin kritik, og sikker er han også, når han skal sætte ord på sin respekt for sin målmandskollega Martin Fraisl.

- Martin er en speciel type. Han giver den gas. Han er – heldigvis for ham – efter sådan en episode her, en der ikke er bange for at sige, at jeg kaster mig bare ind i den næste. Den mentalitet har han, så han har ikke haft brug for så meget hjælp, andet end at jeg skrev en masse med ham de efterfølgende dage, og det var allermest vigtigst for ham, at vi stod klar til næste kam, og vi kunne vinde næste kamp. Den type er han, slutter Jonas Lössl. 

I afspilleren over artiklen kan du se en del af interviewet fra snakken med den rutinerede FCM-keeper.  

Synes du, at markspillerne bør have en hårdere straf? Giv din stemme herunder:

SuperSurvey