Video : Tipsbladet
Superliga

Dommerekspert er dybt uenig med Stig Tøfting

Benjamin Leander er uenig med Stig Tøfting - den tidligere elitedommer mener, at det var en korrekt kendelse at ændre Brøndbys straffespark til et frispark i søndagens opgør.

Brøndby IF blev snydt for et straffespark i søndagens lokalopgør mod FC København.

Det mener Tipsbladets kommentator Stig Tøfting, som savner bevis for, at det var uden for feltet, at Elias Jelert nedlagde Sebastian Sebulonsen efter 74 minutters spil. Dommer Jakob Kehlet pegede i første omgang på pletten, men ændrede sin kendelse til et frispark efter et hurtigt VAR-tjek.

- Jeg har ikke set noget bevismateriale på, at straffesparket var en klar og åbenlys fejl fra Kehlet, og det skal det jo være, hvis en kendelse skal omstødes. Jeg kan ikke se vertikalt, at det kontaktsted, der er mellem Jelert og Sebulonsen, ikke rammer linjen. Jeg er med på, at Sebulonsens fod er uden for feltet, men derfor kan kontaktstedet godt være inden for, siger Tøfting.

Benjamin Leander, der er tidligere elitedommer og nuværende fodboldanalytiker hos SpilXperten, er dybt uenig med Stig Tøfting. 

- Kontaktpunktet er Sebulonsens støvle. Det er ligegyldigt, om hele nordmandens krop hænger indover feltet. Det er specifikt støvlen, der er det målbare punkt her, og derfor har Jonas Hansen og VAR-vognen også styr på, at den korrekte kendelse er et frispark, skriver Leander i sin ugentlige dommergennemgang hos SpilXperten.

Den omdiskuterede situation kastede et gult kort af sig til Elias Jelert, og det betyder, at den danske landsholdsspiller har karantæne, når FC København på torsdag møder FC Midtjylland i et gigantisk Superliga-brag i Parken. 

FC København slog Brøndby 3-1.