Danskerklub taber til Dortmund i vild målfest

Augsburg med Mads Pedersen på holdet fik gang på gang udlignet mod Dortmund, der til sidst vandt 4-3.

Borussia Dortmund genoptog søndag Bundesligaen ovenpå vinterpausen med en hjemmesejr på 4-3 over Augsburg.

Giovanni Reyna blev matchvinder, da den amerikanske indskifter med 12 minutter tilbage lagde bolden op i det fjerne målhjørne.

Dortmund havde gennem hele opgøret store problemer med at få lukket kampen mod gæsterne, da Augsburg med Mads Pedersen i startopstillingen gang på gang fik udlignet værternes føringer.

Jude Bellingham bragte hjemmeholdet i front efter en halv time, da den engelske midtbanespiller fra kanten af feltet sparkede bolden i mål.

Passivt og sløset forsvarsspil betød dog, at Augsburgs Arne Maier ti minutter senere fik mulighed for at gøre det til 1-1, da ingen Dortmund-spillere gik til Maier, der dygtigt udlignede.

Dortmunds Nico Schlotterbeck fik stort set med det samme genetableret føringen, da han headede et frispark i mål til 2-1, men Augsburg nåede at få udlignet til 2-2 før pausen på et selvmål.

Med et kvarter tilbage hamrede den netop indskiftede Jamie Bynoe-Gittens atter Dortmund foran med 3-2. Nu måtte føringen da holde, må flere Dortmund-fans have tænkt, men nej.

Igen dummede værterne sig, da Augsburgs kroatiske nyindkøb David Colina to minutter senere udlignede til 3-3 i den anden ende.

Giovanni Reyna, der var en del af USA's trup ved VM i Qatar, kom på banen med 20 minutter tilbage af kampen, og amerikaneren endte med at score kampens sidste mål.

Dortmund gav desuden Bundesliga-debut til angriberen Sebastian Haller, efter han i sommer blev hentet i Ajax. To operationer for testikelkræft har dog betydet, at Haller måtte vente et halvt år på at spille sin første kamp.

Mads Pedersen ragede en enkelt advarsel til sig, men spillede hele kampen som venstreback for Augsburg.

Dortmund indtager ligaens sjetteplads med 28 point efter 16 spillerunder. Topholdet Bayern München har 35 point. Augsburg har 15 point i bunden af rækken.