• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Efter pokalavancement: FCM-træner glæder sig over bred trup

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brian Priske glæder sig over FC Midtjyllands brede trup.

Af Victor Risager

FC Midtjylland spillede sig videre til fjerde runde af Sydbank Pokalen med en smal etmålssejr over HB Køge onsdag aften, men det var også et noget decimeret mandskab, de forsvarende Superliga-vindere kom med.

10 spillere var nemlig fraværende på grund af landsholdsopgaver eller skader, og kun to spillere fik genvalg i startopstillingen efter weekendens store sejr over FC København - Evander og Dion Cools.

Men sådan en situation havde midtjyderne forberedt sig på, og cheftræner Brian Priske glæder sig over at have en stor trup til rådighed.

Læs også:FC Midtjylland præsenterer millionunderskud

- Vi har i lang tid vidst, at vi ville få det her program, og at pokalturneringen ville ligge i landskampspauserne, så det har vi planlagt efter. Det er også vigtigt at få turneringen afviklet. Vi har prioriteret pokalen højt, selvom vi har mange mand afsted med landsholdet og har et par skader.

- Vi har en god og bred trup og også nogle unge drenge, som har brug for at spille. Alle, som var friske og til rådighed i førsteholdstruppen, var med i dag suppleret med et par stykker fra U19-holdet, siger cheftræner Brian Priske til fcm.dk og tilføjer:

- Da sæsonen gik i gang, havde vi tre mål, hvor pokalturneringen er et af dem. Derfor er det selvfølgelig et vigtigt skridt at komme videre til næste runde, og så går vi efter at gå hele vejen.

Læs også:Daniel Høegh sender FC Midtjylland videre i pokalturneringen

I kampen var der blandt andet spilletid til Daniel Høegh, der debuterede og blev matchvinder, mens Ronnie Schwartz også spillede. 

FC Midtjylland kan nu se frem til en kort kamppause, inden de i næste weekend skal møde AGF i Superligaen - den kamp spilles søndag den 22. november. Derefter venter en kamp i midtugen mod Ajax i Champions League.

Læs også:Sveriges trænerteam holder særligt øje med Cajuste

Læs også:FC København spiller testkamp mod 1. divisionshold fredag

Læs også:Schwartz med i første FCM-trup: Mulig debut for fem andre mod HB Køge

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus