Video : Tipsbladet
Superliga

Efterlod Klaiber i chok: Han er en top-top spiller

Sean Klaiber tid som holdkammerat med Dusan Tadic er noget, som har sat et dybt aftryk på Brøndby-stjernen.

BRØNDBY (Tipsbladet): Ryan Gravenberch, Daley Blind, Lisandro Martinez, Davy Klaassen, Nicolas Tagliafico, Dusan Tadic, Antony, Klaas-Jan Huntelaar. 

Der var ikke noget at sige til, at et Ajax-hold bestående af de spillere blæste ADO Den Haag ud af banen med en 2-4-sejr tilbage i december 2020. Sean Klaiber var også en del af det hold og lagde sågar op til Dusan Tadic' føringsmål efter 20 minutter. 

Tadic er den mest professionelle spiller, jeg nogensinde har mødt. Hans krop er så skarp, og han er så stærk.

Sean Klaiber
Brøndby IF

Netop tiden i Ajax har fyldt Sean Klaiber med minder. Minder om klasse. Det erikke for sjov, at flere af ovenstående spillere enten er røget til større klubber eller har haft større klubber på bagen. En af de spillere, som virkelig skiller sig ud, er Dusan Tadic, som i Ajax nåede imponerende 105 mål og 112 oplæg i 241 kampe. 

- De var så professionelle. Tadic er den mest professionelle spiller, jeg nogensinde har mødt. Hans krop er så skarp, og han er så stærk. Måden han arbejder med sin krop... Han er altid i styrketræningslokalet, hvor han arbejder. Han har en timer, og så arbejder han med stræk. Han er så dedikeret til spillet. Han er en af de bedste anførere, jeg har haft i karrieren, fortæller Klaiber med forbløffelse i stemmen til Tipsbladet og slår fast:

- Han er en top-top spiller. Det er helt utroligt, så god han er.


Sean Klaiber har kun ros til overs for Dusan Tadic. 

Foto: Alamy

Bruddet med Ajax
Tipsbladet har sat sig sammen med Sean Klaiber på Brøndby Stadion, som er hans hjemmebane for nu. Det er noget tid siden, at han tørnede ud for Ajax, og det var en lidt speciel tid for ham. Efter adskillige år i FC Utrecht tog han skridtet til Hollands top, da han i 2021 skiftede til storklubben, der havde førnævnte profiler på holdkortet samt en glohed Erik ten Hag, der styrede mod trænertoppen, i spidsen for det hele. 

Men tiden i Ajax var ikke én stor succeshistorie. Klaiber var inde og ude af holdet i perioder i første sæson, og i pre season i 2021 gik det så galt. Klaiber blev korsbåndsskadet på en træningslejr i Østrig, hvilket holdt ham ude af hele 2021/2022-sæsonen. I sommeren 2022 var Erik ten Hag skiftet ud med Alfred Schreuder,der ikke så Klaibers vej. Han skiftede tilbage til Utrecht på en fri transfer - selv om kontrakten med Ajax løb til sommeren 2023.

- Jeg havde en udmærket pre season, men til sidst kom han (Schreuder, red.) hen til mig og sagde: Sean, jeg har taget mit valg, og jeg vælger Defyne Rensch over dig. Jeg sagde, at jeg havde en god alder, og at jeg sagtens kan spille, men at jeg nok bør kigge efter en ny klub, hvis det er hans beslutning. Han sagde, at han ønskede mig det bedste, og at jeg bare skulle lede efter en ny klub. De ville hjælpe mig, og det var flot af ham. Han var ligefrem og ærlig. Ajax hjalp mig, siger Klaiber med et smil på læben og fortsætter:

- Utrecht ville have mig, og det var en god beslutning for mig. Det var tæt på mit hjem, jeg kunne spille en masse kampe og vise mig frem igen. Intentionen var ikke at forlade Utrecht så hurtigt, men så kom Brøndby med et godt tilbud, og de viste, at de ville have mig. Så det var nemt for mig.

Et smukt menneske
Én spiller fra Klaibers tidligere klubber har dog en helt særlig plads i hans hjerte, nemlig Sebastien Haller, som Klaiber både spillede sammen med i FC Utrecht og AFC Ajax. De to er tætte udenfor banen, og derfor gjorde det rigtig ondt på Sean Klaiber, da Sebastien Haller blev ramt af testikelkræft i 2022 - en sygdom han heldigvis er fuldstændig ovre nu.

- Vi blev venner, da vi var unge i Utrecht, indleder Klaiber, da snakken falder på Haller, inden han fortsætter med en alvorlig stemme:

- Jeg besøgte ham i hans hjem i Holland, da han havde cancer. Jeg ville ønske, at jeg havde besøgt ham oftere. Men du har travlt med dine egne ting og dine børn, og det ved han også. Jeg håber, at vi kan se hinanden mere i fremtiden.

- "Seb" er en af de smukkeste personer, jeg har mødt i min fodboldkarriere. Jeg har kendt ham længe nu, og han er stadig så ydmyg. Det forventer jeg også, at han er. For vi er ydmyge mennesker. Men han er så kærlig og så stærk, lyder den hjertevarme beskrivelse fra en ven til en anden. 


Sebastien Haller og Sean Klaiber er gode venner udenfor banen, både fra tiden i FC Utrecht og AFC Ajax.

Foto: Alamy

Klaiber følger stadig med. Faktisk følger han med i samtlige af Hallers kampe, og derfor bringer det også et smil frem på hans læber, at Haller - igen - kom på måltavlen i en stor kamp, da han i tirsdags scorede for Borussia Dortmund, der spillede sig i Champions League-semifinalen efter en sejr over Atletico Madrid.