Video : Tipsbladet
Superliga

Eks-OB'er før Superliga-gyser: De er ramt mentalt

Randers' midtstopper Daniel Høegh lider med sin tidligere klub og ser positive tegn trods krisen for OB før fredagens dyst i Randers, hvor hjemmeholdet jagter revanche.

RANDERS (Tipsbladet): Daniel Høegh spillede i mange år i OB som først ungdomsspiller og siden som gryende førsteholdsspiller i slutningen af OB's flotte periode som FCK-udfordrer fra cirka 2006 til 2012.

Høegh forlod Odense i 2015 for at spille i storklubben Basel og har siden været forbi Heerenveen og FC Midtjylland, før han i 2022 blev fast starter for Randers FC.

Randers har fredag besøg af netop OB, og hvor Randers' formkurve peger flot opad med tilhørende smil og høj stemmeføring og matchende humør til Randers-træning på en solskinsdag i midt-april, er OB alvorligt ramt.

I 11 måneder har fynboerne ikke vundet på hjemmebane, senest med et træls og fortjent nederlag til Viborg, og selv om Daniel Høegh har rig sympati med sin barndomsklub, skal det ikke være fredag, de får en hårdt tiltrængt sejr, hvis det står til Høegh og hans syvendeplads-jagtende holdkammerater.

- De kæmper måske lidt med at indfri omverdenens forventninger. Det er lidt specielt at se, at de godt kan vinde på udebane, men ikke kan hjemme. Det fortæller mig, at de har kvaliteterne i holdet, men at de måske er ramt mentalt i øjeblikket. Jeg ser et hold, der egentlig indeholder en masse godt, men som slider utrolig hårdt med tingene i øjeblikket, siger Daniel Høegh til Tipsbladet.

Daniel Høegh (bag Musa Jawara i rød Vejle-trøje) og Randers har pæne muligheder for at blive nummer syv i Superligaen og dermed komme til at spille playoff om Danmarks sidste Europa-plads umiddelbart efter sidste spillerunde i slutspillet.  Foto: Alamy

- Vi ved som modstander ikke helt, hvilket OB vi møder. Vi kan se, at topniveauet potentielt er højt, men at de samtidig er ramte for tiden.

- Vi har den her kamp mod dem herinde på stadion før jul, hvor de også er ramt men ender med at vinde 1-0, selv om vi har chancerne. Det kan godt komme til at minde om den kamp, en kamp mod et hold med kniven for struben, og hvor der kommer høj intensitet i hver eneste duel, og hvor følelserne sidder helt uden på tøjet, siger Daniel Høegh.

- Vi ser først og fremmest på vores eget spil. Og så er vi selvfølgelig helt bevidste om, at de er ramte for tiden. Vi har set video af dem i dag for at finde punkter, hvor vi måske kan ramme dem. Men først og fremmest handler det om, at vi skal spille vores eget spil, siger Daniel Høegh.

Randers FC og OB spiller fredag klokken 19 på Cepheus Park i Randers.

Hjemmeholdet ligger nummer syv, to point foran Viborg FF og syv point foran gæsterne OB, der er a point med Lyngby og to point foran Vejle under nedrykningsstregen.

OB kan få den meget tvivlsomme ære af at blive den Superliga-nedrykker med det dyreste hold nogensinde, hvis det ender med et Superliga-exit i næste måned. Læs mere om det her.