Video : Tipsbladet
Superliga

OB bliver historiens dyreste Superliga-nedrykker

Det er en negativ rekord af dimensioner, OB kan sætte, hvis man ryger ud af Superligaen.

OB har haft en skidt sæson med trænerfyring, store udskiftninger i spillertruppen og tirsdag aften et alvorligt nederlag hjemme til Vejle.

Fynboerne er blandt Europas svageste hjemmehold i ligaen i denne sæson (læs mere her), og selv om man med ni runder igen har alle muligheder for at redde sig og stadig har Lyngby, Vejle og Hvidovre under sig, ligger alvoren tungt over klubben.

Og det vil være historisk, hvis OB ender med at rykke ud, for det vil være det dyreste hold nogensinde, der er rykket ud af Danmarks bedste fodboldrække.

Tallene er ikke korrigeret for inflation.

OB lavede markant om på truppen i transfervinduet sidste sommer og forsøgte igen i januar med en dyr og iøjnefaldende oprustning, mens flere spillere fra sidste sommers indkøbstogt blev udlejet eller sendt videre.

Læs mere om OB's spillerbudget her

OB er på papiret fortsat favorit til overlevelse med Vejle og Lyngby som mere oplagte nedrykkere sammen med Hvidovre, der er langt efter de øvrige klubber og med al sandsynlighed ryger tilbage i 1. Division.

De rykkede ud af Superligaen

OB ?
60 millioner kroner
2023/24

Har ni runder til at redde sig, vil være den dyreste nedrykker nogensinde i Superligaen målt på spillerbudget.

AaB
43 millioner kroner
2022/23

Nordjyderne sigte efter at blive fast Top 6-hold men røg i stedet ud af Superligaen efter elendige beslutninger på og uden for banen.

AGF
32 millioner kroner
2013/14

AGF troede, man var tilbage efter nedrykningen i 2010, men gik i stedet helt i stå og blev indhentet af Sønderjyske, hvorefter AGF tog fat i den helt store hovedrengøring under den nye direktør Jacob Nielsen.

Esbjerg fB
32 millioner kroner
2016/17

EfB kom fra flotte resultater og en tur i Europa få år forinden men kunne slet ikke få blandingen af egne talenter og dyre, erfarne udlændinge til at fungere.

Vejle Boldklub
31 millioner kroner
2021/22

VB forsøgte at udvikle sig til fast Superliga-hold og satte alt ind på at styrke holdet og hyrede Carit Falch som cheftræner. Han røg ud igen allerede før lukningen af transfervinduet, og Vejle rykket ned med en trup med for mange spillere og for lidt kvalitet.

Sønderjyske
31 millioner kroner
2021/22

Amerikanske Robert Platek kom ind som ejer med store ambitioner, men hans folk undervurderede opgaven og det krævede niveau i Superligaen voldsomt, hvilket kostede en dyr nedrykning.

Randers FC
30 millioner kroner
2010/11

Randers satte alt ind på at blive i Superligaen og forankre sig efter mirakelredningen i 2010 og flere års ustabilitet, men endte i stedet med at rykke ned.

Esbjerg fB
30 millioner kroner
2010/11

Esbjerg havde ambitioner om at klatre højere op i tabellen men endte i stedet i en dyr nedrykning trods markante satsninger på transfermarkedet.

Esbjerg fB
29 millioner kroner
2019/20

I corona-året havde EfB ikke en på papiret lige så stærk trup som ved tidligere nedrykninger, men turen i 1. Division sved alligevel og blev begyndelsen til de enorme problemer, klubben befinder sig i her i 2024.

AGF
28 millioner kroner
2009/10

Et på papiret fremragende AGF-mandskab røg højst overraskende ud af Superligaen. Budgettet var ikke lige så stort som hos topholdene men var stadig markant midt i en hård tid med finanskrise.

AC Horsens
25 millioner kroner
2012/13

Horsens havde satset på en stærk og dyr trup efter man havde kvalificeret sig til Europa, men man kunne bare ikke score nok mål og endte efter et vildt drama med at ryge ned, mens Brøndby IF overlevede.