• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Ekspert afslører: FCN snød FCK for kæmpe-talent

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

16-årige Andreas Schjelderup stemplede for alvor ind i Superligaen søndag, hvor han leverede to flotte mål for FC Nordsjælland i sejren over SønderjyskE.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Søndag sikrede FC Nordsjælland sig en plads i top 6 på bekostning af modstanderen SønderjyskE.

Sejren på 2-1 blev i den grad grundlagt af det norske stjernefrø, den bare 16-årige Andreas Schjelderup, og efter kampen fortalte Discoverys fodboldekspert Morten Bruun, at han ikke kunne dy sig for at skrive en sms til Ståle Solbakken om, at der var en ung nordmand, der var ved at brænde banen af i Superligaen.

- Han skriver så tilbage, at "vi ville faktisk gerne have haft ham til FC København, men i Nordsjælland kunne han jo se, at han ville komme til at spille".

Selvom FC København sikkert kunne give flere penge for og til den norske komet, så er Morten Bruun ikke overrasket over, at det blev FC Nordsjælland, der løb med Schjelderup.

- Det er jo FC Nordsjællands trumfkort, det her med, at de har skabt en klub og et setup, hvor du ved, at hvis du er en super talentfuld spiller, som ham her, men kun 16 år gammel, så er der en stor sandsynlighed for, at de (klubben, red.) ikke er bange for at smide dig i kamp.

- Det er jo nærmest en del af hele klubbens DNA, at man kyler dem i kamp, fordi til syvende og sidst så er det jo det, det handler om for en spiller som Andreas Schjelderup, og i den forbindelse er han jo det helt rigtige sted, lyder Morten Bruuns vurdering.

I FC Nordsjælland er man godt klar over, at man sidder på en guldfugl, der ikke kommer til at spille i Superligaen for evigt. Det kan du læse meget mere om her.