Foto: IMAGO
Superliga

Ekspert: Brøndby er favoritter til mesterskabet nu

Den tidligere Superliga-cheftræner Peter Sørensen kalder det en manifestation af Brøndby.

Brøndby vandt mandag med 2-1 efter et mål i overtiden mod FC København, og de har efter FCM's nederlag indtaget førstepladsen i Superligaen. Det er en position, som fodboldekspert Peter Sørensen mener, at de kan holde hele vejen.

Det fortæller han i Onside på Viaplay.

- Jeg siger, at de (Brøndby red.) er favoritter til mesterskabet, og det siger jeg ikke kun fordi, at der nu er fem point ned til FCK, som er meget. Men det er også et hold, som dominerer kampene med bolden. Ingen scorer flere mål end dem. Ingen har færre mål imod sig end dem. De har vist, at de kvalitet i både deres start-11, og fra deres bænk, siger han og fortsætter:

- Altså, i dag er det Jacob Rasmussen, der lægger den til Klaiber, som er nye i den her sæson. Det er Kvistgaarden, der starter ude, fordi det er en bredere trup. I sidste kamp mod Silkeborg var det Suzuki, der scorer tre mål, lyder det fra den tidligere AGF-, Silkeborg-, og Vejle-cheftræner.

Han kalder det endda en manifestation af Brøndbys konkurrence-dygtighed, hvad de senest har bevist.

- De har også i modsætning til FCK kunne slå Midtjylland to gange. FCK har tabt til Midtjylland to gange. I det samlede regnskab i top-seks-holdenes indbyrdes regnskab, der er Brøndby også bedst. 23 point. FCK har kun 12 point. Det er altså svært at komme tilbage for FCK, forklarer Peter Sørensen.

Endvidere bemærker han, at Brøndby ikke var heldige med at vinde kampen.

Næste opgave for Brøndby er mod Silkeborg på hjemmebane.