• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Ekspert: Derfor knækkede Viborg i toppen

Foto: Getty Images

Viborg lignede længe en outsider til mesterskabet, men det kiksede i de sidste kampe for dem.

Af Oliver Okstrøm

Viborg lå længe i udkanten af den helt klare topkamp i Superligaen i denne sæson, men med fire runder tilbage missede man muligheden for at komme op på en delt førsteplads - og siden endte det med, at de blev nummer fire.

I den forbindelse var der nogle ting, som gjorde forskellen for dem, fortæller ekspert Per Frimann på TV3+ i optakten til playoff-kampen mellem Viborg og FC Midtjylland

- I 28 runde kan de spille sig op på siden af FCK - og de kan distancere AGF i den her bronze-kamp. Men altså, de kunne have spillet sig på førstepladsen i 28. runde, siger han og fortsætter:

- Dels er det imponerende, men det siger også noget om, at der knækker det lidt for dem, fordi de taber den her kamp til AGF i Aarhus på 3-0, hvor de faktisk - jeg vil ikke sige 'bliver spillet ud af banen'. Det gør de ikke, men det er klart, at der er en forskel, og AGF kommer med noget mere power og mere klasse, lyder det fra Per Frimann.

Herefter begyndte det at blive svært for viborgenserne, forklarer den tidligere landsholdsspiller, som også peger på, hvad der har manglet for VFF-mandskabet i den sidste del af mesterskabet.

- Det er noget med erfaringen og have spillere nok, der har prøvet det før og har super-meget rutine i at stå i vanskelige situationer. Og så have de individuelle kvaliteter. Det sidste synes jeg faktisk, at de har. Men det er det der med at få det hele til at hænge sammen og få det hele til at spille sammen, fortæller tv-eksperten.

Frimann peger endvidere på, at det er lykkedes for Viborg at få spillere som Elias Achouri og Ibrahim Said, som nogle, der har klaret sig godt.

Hos de modstanderne fra FCM er der udsigt til en travl transfer-sommer. Læs mere om det her.