• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ekspert: Hvad foregår der i FC København?

Foto: Viaplay

FC København er under pres forud for tirsdagens skæbnekamp mod Trabzonspor, og Niels Christian Frederiksen, der skal kommentere opgøret på Viaplay, ser mange udfordringer i den danske mesterklub.

Af Ole Hoffskov

Alle klubber i verden drømmer om at dyste i Champions League. Nu står FC København med muligheden for at få drømmen til at gå i opfyldelse.

Hvis de danske mestre over to kampe kan ekspedere Andreas Cornelius og Trabzonspor ud, venter der minimum seks kampe mod nogle af verdens største klubber, og det hele belønnes med millioner i spandevis. 

Det er sæsonens to vigtigste kampe, der venter - startende tirsdag aften i Parken.

FC København har fået en skuffende start på sæsonen med tre nederlag i fem Superliga-kampe, og spørgsmålet er, om "løverne" kan ryste det af sig og byde de brølstærke tyrkere op til dans?

- Det er et rigtig godt hold, de møder, og de kommer med stor selvtillid til København. Det er en svær modstander for FCK, men det vil alle hold være for dem med den forfatning, de er i lige nu. Det ser skidt ud på mange parametre, siger Niels Christian Frederiksen, der er fodboldkommentator på TV3 Sport, til Tipsbladet.

Han mener, at FC København i tirsdagens opgør bør stille med både Lukas Lerager, Carlos Zeca og Rasmus Falk og på den måde stabilisere midtbanen.

- FCK er ikke indlysende favoritter, men så er de heller ikke dårligere. Der er masser af kvalitet i truppen, og dermed kritiserer jeg også lidt Jess Thorup for ikke at få forløst det materiale, han står med. FCK's 4-2-3-1-formation virker ikke nær så godt som Trabzonspors måde at spille 4-2-3-1 på. De er meget mere homogene. De hænger meget bedre sammen taktisk.

- FCK skal som udgangspunkt have styr på defensiven og så tage det derfra. De bedste spillere i Trabzonspor er offensivspillerne, så det vil være et godt sted at starte. Jeg vil håbe, at det er en tanke hos Jess Thorup at stille med tre på den centrale midtbane. De skal holde nullet i aften, og en ekstra mand på midtbanen vil være med til at stabilisere defensiven, fastslår Frederiksen.

Fodboldkommentatoren påpeger desuden, at flere af nøglespillerne i FC København er nødt til at løfte deres niveau betragteligt.

- Det handler om, at de skal have ”Kalle” Johnsson til at tage med hænder. Han har godt nok ikke mange redninger og virker helt slukket rent selvtillidsmæssigt. En Denis Vavro skal også i gang. Han har smidt geværet en lille smule, og han skal tage mere ansvar.

Denis Vavro skal blandt andre bokse med Andreas Cornelius, og den danske landsholdsspiller blive en kæmpe mundfuld for FC København.

- Efter danske forhold er det et monster, FC København skal forholde sig til i Andreas Cornelius. Han bliver en kæmpe mundfuld, og det er ikke en type, man møder i Superligaen.

For dårlige indkøb
Det har hele sommeren været et tema i FC København, at klubben skal have en ny angriber. Nu kan det konstateres, at "løverne" ikke nåede det til opgørene mod Trabzonspor. Skuffende? Både ja og nej, mener Niels Chrisitian Frederiksen.

FC København står først og fremmest i situationen, fordi mange af de spillere, klubben tidligere har hentet, ikke har leveret. 

- Hvor mange flere penge kan de brænde af på offensivspillere? Jeg synes, at ideen med Pep Biel som falsk 9'er har virket, men de har jo ramt skævt. Luther Singh har ikke leveret en pind, og det samme gælder Paul Mukairu. Det værste er for mig at se Amoo, som var så god i Hammarby. Hvad pokker er der sket med ham? Han har et kæmpe potentiale, som ikke er forløst, og det kan der være 117 forklaringer på, men det har ikke fungeret. Hvad er det, der foregår? Det er meget bekymrende, fastslår "NC".

I sidste ende er der én mand, der er ansvarlig for resultaterne i FC København, og det er cheftræner Jess Thorup. Han er under et kæmpe pres forud for de kommende Champions League-kampe.

- Jeg kan ikke opleve det anderledes end, at der er et tungt pres på Thorup. Han og holdet blev piftet ud af banen efter kampen mod Randers, og på mig virker det ikke, som om at forankringen mellem ham og fansene er særlig god. Der er også pres på ham i medierne, og så er det klart, at sædet brænder. Det skal det også. Man skal have forventninger til FC København. Han skal til at lave nogle resultater, ellers er han ikke træner i FC København til nytår, det er stensikkert, slutter Niels Christian Frederiksen.

Opgøret mellem FC København og Trabzonsport fløjtes i gang klokken 21.00 og vises på 3+ og Viaplay. Niels Christian Frederiksen kommenterer storkampen sammen med Per Frimann. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.