• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Ekspert om Daramy: Ses som flop af fans og medier

Foto: Getty Images

Kan FC København holde på Mohamed Daramy? TV2's fodboldekspert og Holland-kender Mads Junker er spændt på, hvordan en ny ledelse i Ajax ser den danske landsholdsspiller.

Af Troels Bager Thøgersen

Beskedne 196 minutter fordelt på 12 indskiftninger var det, Mohamed Daramy fik ud af sin første sæson i Æresdivisionen som spiller for Ajax i sæsonen 2021/22.

Det var overhovedet ikke meningen for hverken den unge dansker eller Ajax' side, og der var en vis lettelse at spore, da man så sidste sommer fik en aftale mellem Ajax, FC København og Mohamed Daramy om en etårig leje tilbage til FC København.

Der er angiveligt ingen frikøbsklausul i aftalen, og Mohamed Daramy skal derfor tilbage til Ajax efter sommerferien, som situationen er nu.

FC København vil tydeligvis gerne have Daramy til rådighed i den kommende sæson, og hvordan det kan blive virkelighed har vi set nærmere på i Tipsbladet-regi her.

Afhænger af ny sportsdirektør og træner
Men kan det lade sig gøre?

Det er endnu et åbent spørgsmål, og en af de store ubekendte er, hvordan Ajax ser Mohamed Daramy til den kommende sæson.

- Det kan gå begge veje i forhold til de nye folk, der er kommet til i Ajax, siger Mads Junker, der er fodboldekspert på TV2, tidligere har spillet i Æresdivisionen og følger hollandsk fodbold tæt.

- De har haft en forfærdelig sæson, og det vidner den friske start med tyske Sven Mislintat som ny sportsdirektør om. Det kan på den ene side tale for, at Mohamed Daramy som dansk landsholdsspiller kan få en ny chance, nu hvor der er nye folk i klubben på flere positioner.

- Men det kan også være, de bare tænker, at de må taget tabet og få sendt Daramy afsted for det beløb, de nu en gang kan få. Det er meget muligt, at Mislintat kommer til at hente nye folk fra for eksempel Tyskland eller hiver dem op fra Jong Ajax, siger Mads Junker til Tipsbladet.

Fik meget kritik
Som ting står nu, vender Mohamed Daramy altså tilbage til Ajax om omtrent en måned.

Til den tid har Ajax efter alt at dømme en ny cheftræner, som Sven Mislintat er på jagt efter lige nu med Kasper Hjulmand som et af de navne, der har været på blokken.

Men selvom der på papiret kan være tale om en frisk start i Ajax, vil det næppe være det for Mohamed Daramy, og dermed Ajax, i omverdenens øjne.

- Det kan være, de ser ham som en af afløserne for Mohamed Kudus, der skal skydes afsted. Men meget afhænger af hvordan han kommer i gang under opstarten.

- Han fik meget kritik i sin første sæson. Det var både på førsteholdet men også i kampene for reserveholdet Jong Ajax,  hvor opfattelsen af ham var, at han virkede ugidelig og havde en lidt skæv attitude. Selv der er der altså mange, der så står på spring til pladsen, siger Mads Junker.

Den opfattelse af Daramy betyder noget, og det er efter Mads Junkers mening tankevækkende, hvor stor forskel, der er i opfattelsen af Mohamed Daramy i Danmark og Holland.

- Det er en enorm forskel, der er fra Danmark til Holland. I Holland ses han som et decideret flop af fans og i medierne. Ajax har nogle stykker i den prisklasse på knap 100 millioner kroner, men det er trods alt så mange penge, at man vil se, at man har fået en god spiller. Og det er slet ikke opfattelsen. Han præsterede ikke og greb ikke chancerne, heller ikke på Jong Ajax.

- Han har blandt andet fået kritik for, at han har brug for for store rum til at blive farlig. Ajax spiller langt de fleste kampe med meget boldbesiddende nede omkring den sidste tredjedel af banen, og der har man spillere som Berghuis, Bergwijn, Tadic og andre folk, der er dygtige i små rum. Det er Daramy nødt til at forbedre, siger Mads Junker.

Læs også vores analyse af Daramys situation og FC Københavns mulighed for at få Daramy tli klubben i næste sæson i linket herunder.