Foto: Anthon Unger
Superliga

Ekspert revser FCK-profil: Det er torskedumt!

TV3 Sports fodboldekspert Kenneth Emil Petersen mener, at Elias Jelert burde have fået et gult kort mere og dermed rødt i opgøret mod FC Nordsjælland.

Elias Jelert var mandag aften tilbage fra sin skade og i startopstillingen, da FC København fik besøg af FC Nordsjælland.

Københavnerne vandt opgøret komfortabelt med 2-0, men personligt vil der være skår i glæden hos Elias Jelert, der blot fik 45 minutter på banen.

I første halvleg gjorde han sig nemlig af to omgange uheldigt bemærket, da han kastede bolden væk og modtog et guldt kort. Senere filmede han i en ikke-eksisterende duel med Andreas Schjelderup, som ikke fik konsekvenser

Det mener TV3 Sports fodboldekspert Kenneth Emil Petersen til gengæld, at situationen burde have fået.

- Det burde han da have haft (et gult kort mere og dermed rødt, red.). Det er selvfølgelig Elias Jelert, vi snakker om. Det her er torskedumt, og det ved han også godt. Han spiller overfor Osman, og der kommer et hav af en-mod-en-situationer. Begge spillere har enorm fart, hvor man kan komme til at lave et frispark, og så må man ikke give sig selv sådan et dumt gult kort, siger han om den første advarsel, som Elias Jelert rager til sig.

Jacob Neestrup var også godt og grundigt oppe at ringe efter Elias Jelerts gule kort, som burde have været vekslet til en rød billet, da han smed sig uden at blive rørt af Andreas Schjelderup senere i samme halvleg.

- Der går ikke lang tid, før han laver den her. Jeg synes jo, at det her er film, som skal givet et gult kort. Det betyder også en rød billet til Jelert. Hvis jeg var Nordsjælland-spiller, så ville det være den her situation, som jeg ville hive fat i, hvis jeg var dem. Det er top-film, og han har jo gjort det før i Tyrkiet mod Galatasaray, hvor han fik dobbelt gult kort, dog ikke på grund af film, men der smed man altså en 2-0-føring, siger Kenneth Emil Petersen.

Denne gang kostede det ikke, da Jacob Neestrup byttede ham i pausen med Birger Meling. FC København punkterede kampen efter en times spil, da Elias Achouri bragte hjemmeholdet på 2-0, som også blev slutresultatet.

Sejren til FCK betyder, at man er et point efter Brøndby på førstepladsen. Anderledes svært ser det ud for FC Nordsjællands medaljedrømme, da man har ni point op til det nederste trin på skamlen.