• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Elias Jelert-interview: Jeg svigtede - undskyld!

Foto: Getty Images

En stadig slukøret, men afklaret Elias Jelert stillede op til interview fredag middag på FC Københavns anlæg.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet på Frederiksberg

Livet går op og ned. Sådan er det også på fodboldbanen, hvor den næste succes eller den næste fiasko hele tiden lurer lige rundt om hjørnet. Lige så fedt det er at være fodboldspiller i medvind, lige så hård er medfarten, når korthuset vælter.

Onsdag aften væltede korthuset for Elias Jelert i Istanbul.

FC København var på vej mod en stensikker sejr på udebane over Galatasaray, da højrebacken ragede et tåbeligt rødt kort til sig. Med en mand i undertal kunne FCK ikke længere modstå det tyrkiske pres, og så fik Galatasaray et point i en kamp, hvor de aldrig skulle have haft det.

Den byrde har 20-årige Jelert måttet bære på sine skuldre det seneste halvandet døgn, men da FCK-kometen mødte Tipsbladet på FC Københavns træningsanlæg fredag middag, var det med rank ryg og brystet fremme - klar til at tage imod tæskene.

- Efter kampen havde jeg det ikke godt. Jeg havde skyldfølelse, og det skulle jeg også have. Vejen ned til omklædningsrummet var ekstremt lang, og da jeg sad dernede, var det nok det længste kvarter i mit liv. Det var ikke sjovt, siger Elias Jelert og tilføjer:

- Men nu ser jeg fremad. Jeg har haft en fridag, hvor jeg har været sammen med nogle gode kammerater og min familie, som har fået mit humør i bedring.

Det kunne da også kun gå én vej med humøret sammenlignet med, hvordan Elias Jelert havde det i minutterne efter kampen mod Galatasaray, hvor han slukøret skulle se de holdkammerater i øjnene, som han havde svigtet.

- Jeg gik rundt og gav en highfive til dem alle og sagde undskyld. Det var helt på sin plads efter den måde, jeg havde svigtet dem, lyder det fra FCK-backen.

Efter kampen blev Elias Jelert kritiseret af både Jacob Neestrup og flere af sine holdkammerater, der ikke lagde skjul på, at højrebacken havde kostet sejren mod Galatasaray. En hård skæbne for en 20-årig gut, men også retfærdig, mener hovedpersonen.

- I FC København har vi forventninger til hinanden, og sådan skal det være. Når man spiller godt, får man at vide, at man har spillet godt, og så skal man også kunne klare at høre, når man har gjort noget dumt. Vi taler lige ud af posen til hinanden, og det har jeg det fint med. Det er det, jeg er vokset op med i FC København.

- På dagen var folk selvfølgelig sure, men efterfølgende har mine holdkammerater klappet mig på skulderen. Jeg synes ikke, de skylder mig noget, så det er deres valg, hvordan de vil håndtere det.

- Jeg har ikke kigget så meget i medierne. Jeg har lært, at det ikke gør noget godt for humøret, når man har dummet sig. Jeg har brugt min tid på familie og venner, og det har fået mit humør op, lyder det fra Elias Jelert, der tror, at den næste succesoplevelse venter lige om hjørnet, når FC København møder arvefjenderne fra Brøndby IF på søndag.

Måske har han ret - det går nemlig op og ned i fodbold. 

Her kan du læse vores optakt til braget mellem Brøndby IF og FC København.