Video : Tipsbladet
Superliga

EM-helt: Han er Superligaens Messi

Andreas Schjelderup har nogle dele i sit spil, som minder om selveste Messi, mener Flemming Povlsen.

Andreas Schjelderup har været flyvende i mesterskabsspillet, hvor det senest blev til to mål mod Silkeborg, og de evner, han har, det er noget, som fodboldekspert Flemming Povlsen mener minder om Lionel Messi.

Det fortæller han om på Discovery+

- For mig er det Superligaens Messi her. Han kan så mange ting på egen hånd. Han fører bolden hurtigt, og han er ligaens bedste omstillingsspiller, synes jeg. Det der med at køre bolden over lang afstand og hele tiden tæt på foden, det er Messi-like, fortæller Povlsen.

Blandt andet udpeger han et mål mod Silkeborg, hvor Schjelderup ene mand kørte rundt med modstanderne, hvorefter han sparkede bolden i mål. Den kasse kan ses i videoen øverst i artiklen.

Han bemærker også et frisparksmål mod AGF, hvor nordmanden bankede bolden ind via overliggeren.

- Jeg er begejstret hver gang, jeg ser det, lyder det fra Flemming Povlsen.

Endvidere mener EM-helten fra 1992, at der er sket noget med Schjelderup efter han er kommet tilbage på leje fra Benfica.

- Det går rigtig godt for dem, når det lykkes, og det er det, der er det vigtige, når man har en spiller, der har befriet sig selv fra de bånd, der har ligget i at være ude og komme tilbage og oplevet den skuffelse, hvor han har kunne se, at der er andre gode spillere derude, og at han skal løfte sig et trin eller to. De bånd har han lagt bag sig, fortæller Povlsen.

Schjelderup har i denne sæson scoret ni mål i Superligaen.