Foto: Alamy
Superliga

Endelig kan Kvistgaarden strege den af listen

Mathias Kvistgaarden havde inden mandag ikke prøvet at score mod FC København.

PARKEN (Tipsbladet): Man skulle ikke tro det, men mandag eftermiddag gjorde Mathias Kvistgaarden noget, som han aldrig før havde prøvet i sin karriere som seniorspiller: at score mod ærkerivalen FC København.

Kvistgaarden har ellers længe været en af Brøndbys mest habile målscorere, så derfor forstod man hans glæde, da han mandag bragte Brøndby på 1-1 mod FC København. Inden da var han indskiftet, og det viste sig hurtigt som en god beslutning. Hans fart gjorde nemlig ondt på FCK-stopperne Scott McKenna og Kevin Diks, der ikke formåede at stoppe ham, inden han scorede et decideret klassemål.

At Brøndby så endte med at tage alle tre point med hjem gjorde intet dårligt ved hans humør, da han mødte Tipsbladet og den skrivende presse efter sejren.

- Jeg ville hellere have gjort det ned mod Brøndby-fansene, men som Masterclass-dreng at komme ind og score et derbymål er generelt kæmpe stort. Man har spillet de her kampe, siden jeg har spillet på U13-holdet og har haft trænere op igennem tiden, der har fortalt mig, hvad det betyder.

- Jeg ved godt selv nu, hvad sådan en kamp her betyder for den her klub. For at sige det ligeud - det betyder alt. Det er den største kamp i dansk fodbold, siger han og fortsætter:

- Når jeg siger, det betyder alt, så betyder det alt. En ting er at komme op som Masterclass-dreng og spille på førsteholdet og lave mål. Men jeg har da godt vidst, i al den tid jeg har spillet på førsteholdet, at jeg ikke har scoret mod FCK endnu. Det har været en, der har manglet at blive krydset af. Den er der nu. Forhåbentlig kan jeg lave en mere.

Det er svært ikke at finde plads til en helt fit Mathias Kvistgaarden i startopstillingen, men den varme angriber har foråret igennem døjet med baglårsproblemer. Han siger, at han var startet inde, hvis Jesper Sørensen havde bedt ham om det, så man må formode, at han er helt på toppen.

Hans fart gjorde det i hvert fald vanskeligt for Scott McKenna, som Mathias Kvistgaarden havde fået fortalt, han skulle ud og løbe om kap med.

- Der er ikke tvivl om, at han har sine kvaliteter i forhold til mig på, at når jeg får bolden lige på, og han skal op i ryggen på mig. Han har noget fysik, som er fantastisk for at sige det ligeud. Det er han rigtig god til. Men jeg vil da håbe på, at hvis jeg skulle i en løbeduel, at jeg ville være hurtigere end ham, og det er jeg da glad for, at jeg i hvert fald var den her gang.

Mon ikke også at Brøndby er glade for det. Sejren betyder, at man nu har to point ned til FC Midtjylland og fem point til FC København.