Foto: IMAGO
Superliga

Er der overhovedet plads til Mattsson i FCK?

Superligaen er snart tilbage fra sin vinterhi, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold. Her er det de forsvarende mestre fra FC København.

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og har fokus på hvert af de 12 hold. Vi gennemgår styrker og svagheder og ser nærmere på, hvordan klubberne står forud for sæsonstarten

Denne gang FC København:

Transfers:
Ind
:
Magnus Mattsson (NEC Nijmegen)
Scott McKenna (Nottingham Forest, lejeaftale)
Runar Alex Runarson (fri transfer)

Ud:
Mateo Tanlongo (lejeaftale ophævet)
Thomas Jørgensen (Hvidovre IF, lejeaftale)
Valdemar Lund (Molde)
Andreas Dithmer (FC Utrecht, lejeaftale)

Træningskampe:
FC København - Rangers FC 2-2
FC København - Sparta Prag 0-2
FC København - AGF 5-1
FC København - Elfsborg 5-4
FC København - Brøndby IF 1-2
FC København - Molde 3-1 

Bud på idealopstilling (4-3-3):
Kamil Grabara - Elias Jelert, Denis Vavro, Kevin Diks, Birger Meling - Lukas Lerager, Rasmus Falk, Diogo Goncalves - Mohamed Elyounoussi, Viktor Claesson, Elias Achouri.

Status:
FC København er indiskutabelt kommet styrket ud af transfervinduet. Anderledes kan konklusionen ikke være, når man sammenligner de navne, der har forladt "løverne", med de tre spillere, der er kommet til. Det giver Jacob Neestrup masser af strenge at spille på i et afgørende forår, hvor den helt store joker naturligvis bliver, hvor langt FCK når i Champions League. De fleste regner med, at ottendedelsfinalen bliver endestationen, men indtræffer miraklet mod Manchester City, kan Champions League pludselig også blive en ressourcekrævende faktor i foråret. 

Styrker:
FC København har på papiret en skræmmende bredde, hvis alle mand holder sig skadesfri, og det er åbenlyst, at det kan blive afgørende, når det spidser til. Tager man udgangspunkt i den valgte idealopstilling, kan Jacob Neestrup skifte spillere som Scott McKenna, Magnus Mattsson, Roony Bardghji og Andreas Cornelius på banen i løbet af kampen. Det er vanvid ud fra en Superliga-målestok.

Svagheder:
FCK er det hold i top seks, der har indkasseret flest mål, og det er naturligvis ikke tilfredsstillende for Jacob Neestrup at nå frem til den konklusion. Kamil Grabara har holdt niveau, men ikke været decideret prangende i Superligaen, mens forsvaret, der har været skadesplaget, har givet for mange chancer væk. Det er i defensiven, Neestrup finder sine største kvaler. 

Loading Poll...

Han bliver vigtig:
De største spillere skal bære byrden, når det virkelig gælder. I de sekvenser hviler Parkens øjne på Mohamed Elyounoussi. FCK-stjernen tilhører den absolutte creme af Superligaen på papiret, og han skal om nogen være med til at sikre, at guldet igen havner på Østerbro. Det vil kræve, at han hæver niveauet fra sin første halvsæson i Danmark, men til gengæld har nordmanden været flyvende i vinterens testkampene og scorede fem kasser ved Atlantic Cup.  

Hold øje med:
Bliver det halvsæsonen, hvor Andreas Cornelius kan holde sig skadesfri? Bliver det tilfældet, kan FC København få noget af en joker til de afgørende kampe i slutspillet. Det er ved at være sidste udkald for den 30-årige FCK-stjerne. 

Spørgsmålstegnet:
Hvad vil FC København gøre af Magnus Mattsson? Fra Holland lyder det enstemmigt, at den tidligere Silkeborg-spiller har været flyvende i denne sæson, fordi han endelig fik lov at spille sin favoritposition som 10'er for NEC Nijmegen. Umiddelbart spiller FCK ikke med en klassisk 10'er, så det skal blive spændende at se, hvad Jacob Neestrup gør sig af tanker for at få Magnus Mattsson til at passe ind. Vender han trekanten på midtbanen? Skal Mattsson være en falsk 9'er ala Viktor Claesson? Eller noget helt tredje? 

Premiere:
Silkeborg IF - FC København, søndag den 18. februar klokken 16.00.