Premier League

Ten Hag vil købe konkurrent til Højlund

Danskeren er den eneste klassiske angriber i Manchester United, og han skal have konkurrence, mener manager.

Med 45 ligascoringer er Manchester United det hold i Premier Leagues top-10 med den laveste målfrekvens, og den kedelige statistik vil storklubben have lavet om på.

Manchester Uniteds manager, Erik ten Hag, ser gerne, at klubben forstærker sig med endnu en angriber, så konkurrencen kan skærpes.

Med andre ord er han derfor på jagt efter en konkurrent til den danske landsholdsspiller Rasmus Højlund, der er klubbens eneste klassiske boksangriber.

- Jeg tror, at en ny angriber vil hjælpe på vores målscoring. Vi har brug for flere muligheder. Vi har brug for dobbeltdækning på alle positioner.

- Nogle gange har jeg ikke haft alternativer på forskellige pladser i denne sæson. Det gælder angriberpladsen og venstre back - og det kan have haft negativ indflydelse på vores resultater, siger Erik ten Hag på et pressemøde ifølge Reuters.

Rasmus Højlund har scoret 13 mål i 34 kampe på tværs af alle turneringer for Manchester United. I Premier League er det blevet til syv scoringer i 23 kampe for den 21-årige dansker.

Højlund kostede i nærheden af 550 millioner kroner, da Manchester United i sommer købte ham fri af Atalanta.

Efter danskerens målfattige start i den engelske storklub lurede Erik ten Hag allerede i januar på at skærpe konkurrencen i angrebet, men for at overholde de finansielle fairplayregler, kunne klubben ikke gøre noget.

Det kan United derimod til sommer, hvor klubbens nye ejerskab kan være med til finansiere en stærkere trup.

- I øjeblikket arbejder vi i baggrunden sammen med vores talentspejdere. Vi skal have en plan klar, som vi kan eksekvere. Vi har en bestemt måde at spille på, så vi ved, hvilke typer vi vil have,

- Jeg har en tiltro til, at vores nye ejerskab vil være med til at hjælpe, så vi kan eksekvere vores planer så hurtigt som muligt, siger Erik ten Hag.

Manchester United råder også over store navne som Marcus Rashford, Alejandro Garnacho, Bruno Fernandes og Antony i offensiven, men de gør sig primært på kanten eller den offensive midtbane.

Klubben ligger nummer seks i Premier League, men har ingen realistisk mulighed for at blive blandt rækkens fire bedste hold og sikre en plads i Champions League.

/ritzau/