Video : Tipsbladet
Superliga

Erkender: FCM har fået mere end fortjent

Thomas Thomasberg erkender, at FC Midtjylland nok har skrabet flere point sammen i foråret, end de burde have gjort, og det kan de særligt takke manden på mål for.

Der var lige en svipser mod Brøndby i årets første kamp, men ellers har FC Midtjylland hentet lutter sejre i Superligaen i 2024. 

Fire i træk er facit, og derfor forstår man, hvis stemningen på heden er glimrende disse dage, hvor der er en rolig stund på kontoret som følge af landsholdspausen. 

Men alt er ikke fryd og gammen, for det kunne have set anderledes ud, erkender cheftræner Thomas Thomasberg, da Tipsbladet fanger ham over telefonen for en status på Superligaens aktuelle tophold inden et nervepirrende mesterskabsspil.

- Der har været spillemæssige op- og nedture, så alt i alt har vi vel fået flere point, end vi har fortjent i foråret. Der er plads til absolutte forbedringer endnu, men pointene er der ingen, der kan tage fra os. Dem vil vi se, om vi ikke kan værne om.

- Vores præstationer skal blive endnu bedre. Vi har leveret nogle halvlege og til dels nogle kampe, hvor vi er, hvor vi skal være. Vejle-kampen var i orden, uden det var helt oppe på nogle højder. Jeg forventer mere af os, end det vi har leveret. Jeg er ikke sikker på, at jeg får det på pointtavlen, men hvis vi skal have lige så mange point, skal vi et gear op, slår han fast. 

Han fremhæver selv, at FC Midtjylland har været utrolig gode på standardsituationer i 2024. Derudover har klubben spillet til nul i de tre seneste kampe, og så længe man har den base med sig, så kan man nå rigtig langt.

Det har de ikke mindst takket være Jonas Lössl, der har fundet sin anden ungdom i år. 

- Vi vil gerne score mange mål, og det har vi også gjort set over hele sæsonen, men vi har haft sværere ved at spille til nul. Der må vi rose vores målmand, Lössl, at han har reddet nogle bolde, som vi ikke fik reddet i efteråret, som har været med til, at vi har spillet til nul tre kampe i træk.


Der skal en masse til at passere Jonas Lössl i øjeblikket. Foto: alamy

Lössl overgår alle i Superligaen
Tipsbladet har allieret sig med Opta for at få et klart svar på, hvor god Jonas Lössl egentlig har været i 2024. Tidligere sagde Per Frimann eksempelvis til Viaplay, at den nu 35-årige målmand er bedst i Superligaen lige nu, og det bakker tallene klart op om.

Jonas Lössl har forhindret 4,9 mål i forårets første fem kampe, hvis man ser på Expected Goals. Nathan Trott er næste på listen med 3,5 forhindrede mål. Bailey Peacock-Farrell, Kamil Grabara og Andreas Hansen er også i top fem, men er ikke i nærheden af Lössls imponerende tal.

Thomas Thomasberg har altså god grund til at fremhæve den rutinerede keeper, men havde de i FC Midtjylland regnet med, at han ville præstere på så højt et niveau? 

- Jeg ved ikke, om vi havde regnet med det. Som udgangspunkt havde vi et par målmænd, der var tætte. I efteråret syntes vi måske stadigvæk, at der var lidt mere at komme efter på den front, siger Thomasberg og fortsætter:

- Jeg er bare glædelig overrasket over, at han har fundet et rigtig godt niveau og har reddet point for os. Det er jo ikke kun ham, men han har taget nogle bolde, som vi ikke så i løbet af efteråret, som har givet ham nogle point til holdet. Når vi står med det samlede resultat efter 32 runder, tæller de point absolut.

Tidligere mandag udtog landstræner Kasper Hjulmand FC Nordsjælland-keeperen Andreas Hansen til det danske landshold, efter at Kasper Schmeichel trak sig med en overbelastningsskade. Men burde han egentlig have set Lössls vej? 

Det spørgsmål tager Thomasberg med et smil på læben.

- Der sidder en landstræner, der får nok, hvis jeg skal kalde det med et smil på læben, gode råd, så jeg behøves ikke give ham yderligere et. Han udtager helt sikkert dem, han synes er bedst for Danmark på det her givne tidspunkt.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at Lössl har gjort det godt i foråret, konkluderer Thomas Thomasberg.

Det må man bare sige, at Lössl, der har en enkelt landskamp på CV'et, har gjort.