Esbjerg redder sig - FC Vestsjælland rykker ned

Efter 22. spillerunde var de blå- og hvid-stribede fra Esbjerg 11 point foran FC Vestsjælland i tabellen. Før kampen var forskellen nede på 4 point, hvorfor der med 2 spillerunder tilbage skulle sejr på bordet for FC Vestsjælland, da de søndag eftermiddag drog til Blue Water Arena i Esbjerg - og det formåede de trods fight og gejst ikke, hvorfor de følger Silkeborg ned i 1. division.

Kampen startede i et stille og roligt tempo, hvor det var tydeligt at se, at de to mandskaber var klar over, at der var meget på spil.

Det lignede det dog ikke, at Esbjerg-forsvaret havde opfanget, da de ikke fik clearet en løs bold i feltet. Bolden endte hos Anders Due, der sendte bolden ind til Vellios, der umarkeret inde i den lille boks, resolut sendte bolden ind bag Dubravka i Esbjerg-målet.

Det var et Esbjerg-hold, der uden tro på egne evner jagtede en udligning - lige lidt hjalp det, at flere lange bolde blev sendt i retning af Mick van Buren, der blev domineret i luftspillet af de to FCV-stoppere Kure og Østli.

I presspillet var FC Vestsjælland aggressive og det lønnede sig, da Esbjerg-spillerne af flere omgange lavede fejl.

Efter 30 minutters spil var jublen total hos de FCV-tilhængere, der havde taget turen fra Slagelse til Esbjerg. Årsagen var, at Apostolos Vellios for 2. gang havde sendt bolden ind bag Dubravka, dog blev målet annulleret grundet en korrekt dømt offside.

Største Esbjerg-chance faldt i slutningen af første halvleg, da Daniel Larsson via mildest talt elendig boldbehandling smed bolden væk i en fri position efter en glimrende pasning fra Erik Friberg.

Efter en første halvleg i højt tempo gik holdene efter scoring af Apostolos Vellios til pause med stillingen 0-1.

Dog virkede det som om, at manager Niels Frederiksen i pausen havde givet en verbal skideballe til Esbjerg-spillerne, der kom genfødte ud til 2. halvleg. Ingen fejlafleveringer, løb uden bold og tro på egne evner kendetegnede spillestilen, der var ændret i forhold til første halvlegs elendige præstation. Belønningen for dette kom efter 47 minutter, da Mohamed Fellah sendte en bold i dybden til Mick van Buren, der rundede Thomas Mikkelsen og sendte bolden ind i et tomt mål.

Resten af anden halvleg jagtede Esbjerg føringsmålet, hvilket de fik i sen, sen overtid, da Mick van Buren scorede sit andet mål og med sejren sender Esbjerg et flot kæmpende FC Vestsjælland-mandskab ned i 1. divisionen.