• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Få fart på: De løber mindst og mest i Superligaen

Foto: Getty Images

Det er oprykkerne fra Silkeborg, som viser sig som de største motorer i Superligaen.

Af Oliver Okstrøm

Superligaen er blevet otte runder gammel, og derfor er det knap så tilfældigt, hvordan statistikkerne er opstået i landets bedste række. På ligaens hjemmeside kan man dykke ned i forskellige områder, som tæller blandt hvordan skud bliver udført og spillernes topfart.

Derudover kan man også se hvilke af holdene, der løber mest og mindst. Øverst finder man Silkeborg, som har løbet 120.135 meter pr. kamp efter deres oprykning. I den anden ende af tabellen finder man FC Midtjylland, som nøjes med 110.985 meter pr kamp.

Dernæst er det også interessant at se, at tre af Silkeborgs spillere også er i top fire i form af Nicolai Vallys, Mark Brink og Oliver Sonne, hvoraf sidstnævnte dog kun har spillet én kamp. Her rundede han dog 12 kilometer.

Hvis man skal sammenligne det med en FCM-spiller, så er deres højest placerede spiller på listen Anders Dreyer, som nu er skiftet til Rubin Kazan. Dernæst er det Henrik Dalsgaard på en 24. plads, når man ser på gennemsnittet pr kamp.

Endvidere er det også muligt at se, at AaB's Iver Fossum er den spiller, som er noteret for flest meter i høj fart, hvor han efter otte kampe har fået tilbagelagt 10.233 meter.

Den norske midtbanespiller er i det hele taget den spiller, som har løbet allermest og overgår dermed Silkeborg-folkene med sine 12,2 kilometer pr kamp.

Førnævnte Anders Dreyer er kommet godt i gang i Rusland, hvor han scorede hattrick i sin debut. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020