Superliga

Færdig i Superliga-klub: Jeg er ærgerlig

Mads Albæk fortæller til Tipsbladet, at han forlader Randers FC. Han ville gerne have fortsat i Superliga-klubben, da det har været en god tid for ham. Nu grubler Albæk over, hvad der skal ske.

Superligaen, Ligue 1 og 2. Bundesliga.

Mads Albæk har prøvet lidt af hvert i løbet af karrieren, da han kan skrive ophold i FC Midtjylland, Sønderjyske, Reims og Kaiserslautern på cv’et.

Det seneste halve år har tilværelsen dog stået på Superliga-fodbold i Randers FC, men efter sommerferien skal den erfarne midtbanespiller finde et andet sted at spille.

Tipsbladet har talt med Albæk om exittet, og han havde ønsket, at det var blevet til mere.

- Jeg er ærgerlig over det, fordi jeg synes, at det var et godt sted at være. Det er nogle gode trænere og mennesker, og det er et super godt omklædningsrum og gode holdkammerater, som jeg sætter pris på.

- Det er ene og alene af den grund, at man gerne vil blive. Søren Pedersen og alle omkring klubben har været rigtig behagelige mennesker, siger Mads Albæk til Tipsbladet.

Er du skuffet?

- Nej, vi indgik en aftale i sommer, hvor der var nogle ting. For et år siden var Frederik Lauenborg skadet med knæet, og man vidste ikke med hans situation. Han er kommet super flot tilbage. Der var et hul til mig, og jeg forstår godt, at når folk har længere kontrakter, og min udløb, så kender jeg gamet. Det er sådan, som det er.

Albæk fortæller, at et par klubber har henvendt sig, men det er stadig for tidligt at sige noget om fremtiden.

Nu skal den tidligere Superliga-spiller have lidt ferie, før han tager en beslutning om fremtiden. Han kalder det en spændende situation på godt og ondt.

- Jeg er åben for det meste. Jeg vil selvfølgelig gerne spille fodbold, fordi jeg synes, at det er sjovt, og jeg har en kærlighed til fodbolden, som gør, at jeg stadig synes, at det er sjovt. Kommer der noget andet inden for fodbolden, kan det også være en mulighed.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Ærgerligt med nederlag til FCK
Den tidligere Superliga-profil vil heller ikke udelukke, at han vil gå trænervejen eller agere ekspert, som mange tidligere fodboldspillere praktiserer.

- Det kan også været noget andet inden for fodbold. Jeg kan godt lide at være en del af fodboldverdenen, og jeg ved godt, at jeg bliver lidt ældre. Jeg synes, at det omkring fodbolden er spændende, siger han og tilføjer.

- Jeg har prøvet en masse ting selv, og jeg synes, at jeg har et okay hoved skruet på.

34-årige Albæk kunne have fået en flot afslutning på opholdet i Randers FC med en plads i europæisk fodbold til næste sæson.

Randers endte dog med at tabe til FCK i playoff-kampen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke nåede det sidste. Vi havde også en sæson og en start, hvor vi blev udråbt til en af nedrykningskandidaterne. Det synes jeg vi på flot vis, at vi fik parkeret væk. At blive nummer syv med den start, som vi havde på sæsonen, er godkendt, siger Mads Albæk til Tipsbladet og tilføjer.

- Vi vidste godt, at det ville blive en svær nød at knække. Det er skuffende at tabe, og det er skuffende, at vi ikke kom med ud i Europa. Med den her sæson var der stadig noget positivitet.

Det blev til 15 Superliga-kampe for Albæk i Randers-trøjen, men i løbet af karrieren er det blevet til hele 216 kampe i den bedste danske række.