Foto: Lars Rønbøg//Getty Images
Superliga

Farvel, Alm: Her er 6 bud på en ny OB-træner

Hvem skal være ny cheftræner i OB? Tipsbladet kommer her med seks bud.

Så gik den ikke længere for Andreas Alm.

Torsdag har OB fyret svenskeren efter en længere periode med skuffende resultater. Søren Krogh er ny cheftræner frem til nytår, og han flankeres af Frank Hjortebjerg og Thomas Helveg på sidelinjen.

Alt imens skal fodbolddirektør Björn Wesström på jagt efter en mere permanent afløser for Andreas Alm.

Her er seks bud på en ny OB-træner:

Niels Frederiksen 
52 år
Klubløs

Brøndbys tidligere mestertræner er på mange måder det første navn, der dukker op i tankerne. Niels Frederiksen har tidligere været et varmt navn i OB, og det vil være mærkeligt, hvis han ikke er én af Björn Wesströms kandidater. Niels Frederiksen er desuden fynbo, hvilket aldrig har været en ulempe på Fyn....

David Nielsen
46 år
Klubløs

Han tripper med egne ord efter at komme tilbage på træningsbanen. Måske kan Ådalens underlag være kuren mod David Nielsens abstinenser. Andreas Alm var en meget rolig gemyt - hvis OB-ledelsen vurderer, at der skal noget mere vildskab til, vil David Nielsen være et særdeles godt bud. Den tidligere AGF- og Lyngby-træner har en fortid som spiller i OB.

Andreas Brannström
47 år
Klubløs

Selvfølgelig skal der en svensker med på listen. Andreas Brannström er ledig, efter han forlod AIK tidligere på året, og han kan være et godt bud, hvis Björn Wesström vil have en landsmand. 47-årige Brannström er imidlertid en notorisk 3-5-2-træner - det vil være noget af et stilskifte i OB. Er fynboerne klar til det?

Ole Tobiasen
48 år
Klubløs

Den tidligere FC København-spiller er før blevet kædet sammen med OB , og dengang, i 2021, udtalte han til Tipsbladet, at "OB er en rigtig god klub, som selvfølgelig er interessant". Ole Tobiasen stoppede for nyligt i Heerenveen.

Dag-Eilev Fagermo
56 år
Klubløs

Et meget stort trænernavn i Norge, hvor Dag-Eilev Fagermo har flere end 400 kampe for Odd på CV'et. Senest stod han i spidsen for Vålerenga. En spændende træner, som helst vil spille 4-3-3. 

Kjetil Rekdal
54 år
Klubløs

Rekdal blev fyret i Rosenborg tilbage i juni. Han er en træner med enorm erfaring fra den norske liga, men han har også været i Belgien og Tyskland. Umiddelbart fremstår Kjetil Rekdal ikke som et oplagt bud på en ny OB-træner, men han er værd at have med i overvejelserne.