Video : Tipsbladet
Superliga

Farvel, Ståle Solbakken: Her er fem bud på en ny FCK-træner

Hvem bliver ny træner i FC København? Her er fem bud.

FC København skal på trænerjagt. Lørdag morgen meddelte klubben, at de har stoppet samarbejde med manager Ståle Solbakken efter et skuffende 2020, hvor især den nye sæson har fået en dårlig start.

Men hvem skal nu overtage tjansen i FC København?

Det skal FC København nu finde ud af, og her skal de først finde ud af, om de vil hyre en ny så hurtigt som muligt, eller om de vil lede efter en træner, der kan tage over i vinterpausen eller efter sæsonen.

Tipsbladet.dk opremser her fem bud på en ny FC København-træner.

Hjalte Bo Nørregaard, 39 år
Han får i første omgang chancen som vikar, Hjalte Bo Nørregaard, indtil der er fundet en permanent løsning. Men kan han i den tid overbevise ledelsen om, at han er den rette løsning?

Læs også:Hjalte Bo Nørregaard om vikartjans: Trist baggrund af få opgave på

Hjalte Bo Nørregaard har ikke meget trænererfaring og overtager tjansen, efter at han har været U19-træner i klubben. Derfor skal han nok sikre overbevisende resultater, hvis det skal være tilfældet, og han skal håbe på, at FC København ikke finder en ny træner hurtigt.  

Bo Svensson, 41 år, cheftræner i FC Liefering
Bo Svensson stoppede karrieren i 2014 og har siden opbygget et fint træner-cv. Han har været assistenttræner og ungdomstræner i Mainz 05, og i 2019 blev han hyret som cheftræner i østrigske FC Liefering. I sin første sæson med klubben førte han dem endda til en flot tredjeplads i den næstbedste række i Østrig.

Det er nok et sats at hyre ham, men den tidligere forsvarsspiller har altså gjort det godt i FC Liefering - og klubben er en del af Red Bull-koncernen, der har spyttet mange gode trænere ud i de forgangne år. Og så skader det nok ikke, at han har en fortid i FC København.

David Nielsen, 43 år, cheftræner i AGF
Efter Ståle Solbakkens stop i FC København er David Nielsen den træner, der har siddet længst i sit job blandt Superligaens trænere. Men sidder han der meget længere?

I det århusianske har han været med til at få AGF til at ligne et tophold, og i fjor sikrede de sig medaljer for første gang i mere end 20 år. Det bliver nok ikke helt billigt at købe ham fri af AGF, men FC København har som bekendt et af Danmarks største budgetter. Samtidig vil man svække en direkte konkurrent i toppen af Superligaen. David Nielsen har også spillet i FC København og har efterhånden også opbygget et fint træner-cv.

Læs også:Bombe: Ståle Solbakken stopper i FC København

Christian Poulsen, 40 år, assistenttræner i Ajax
Christian Poulsen fik sit gennembrud i FC København i starten af 00’erne, og for knap et år siden startede han så sin trænerkarriere som assistenttræner i Ajax Amsterdam. Den tidligere midtbanekriger er stadig et meget ubeskrevet blad i trænersammenhæng, men har en lang og flot spillerkarriere bag sig, mens han altså har fået en træneruddannelse i Ajax.

Det er formentlig et langskud, men det skal ikke udelukkes, at den tidligere landsholdsspiller overtager.

Kjetil Knutsen, 52 år, cheftræner i Bodø/Glimt
Kunne FC København erstatte Ståle Solbakken med en anden nordmand? Det er bestemt en mulighed, og Kjetil Knutsen har enorm succes i norske Bodø/Glimt, hvor holdet er på vej mod en suveræn titel.

FC København har i de seneste 20 år også primært haft udenlandske managere, men hvis det skal blive Kjetil Knutsen, må de formentlig vente til efter nytår. Det er svært at se ham forlade klubben, inden Bodø/Glimt tager mesterskabet. 

Der er desuden også andre skandinaviske managere, der er ledige på markedet lige nu, heriblandt Hans Backe samt den erfarne manager Trond Sollied, som har meget erfaring fra belgisk fodbold. 

Læs også:Transfervinduet er lukket: Her er de største danske køb og salg

Læs også:Her er spillerbudgetterne i Superligaen 2020/2021